Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κρίσιμη συνάντηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις
afoi poriazi
Κρίσιμη συνάντηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις
08.05.2013 | 08:09

Κρίσιμη συνάντηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, έχει καλέσει για σήμερα στις 6.00 το απόγευμα το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), προκειμένου να συζητήσουν τα αιτήματά τους, καθώς η Ομοσπονδία προειδοποιεί με απεργιακές κινητοποιήσεις ακόμη και μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων.

 

Οι καθηγητές αντιδρούν κυρίως γιατί αυξάνονται, από τον Σεπτέμβριο, κατά δύο οι διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως (από 21 σε 23).

Οι παρατάξεις στο ΔΣ της Ομοσπονδίας φαίνεται να συμφωνούν στην κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στις εξετάσεις πλην των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που πρότειναν 48ωρη απεργία πριν από τις εξετάσεις. Οι καθηγητές, στη συνεδρίασή τους της προηγούμενης εβδομάδας, δεν κατέληξαν σε απόφαση- πρόταση προς τον κλάδο, καθώς δεν συνέκλιναν στον τρόπο με τον οποίο θα ληφθεί η απόφαση από τον κλάδο- άλλωστε τα μέλη του ΔΣ έχουν προαναγγείλει νέα συνεδρίαση για μεθαύριο Πέμπτη 9 Μαΐου. Μια συνεδρίαση που θα γίνει μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας και τα νέα δεδομένα που ενδεχομένως θα προκύψουν.

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018