Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Διαδικτυακή πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων με εθελοντές επιτηρητές
Διαδικτυακή πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων με εθελοντές επιτηρητές
10.05.2013 | 17:51

Διαδικτυακή πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων με εθελοντές επιτηρητές

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Λίγη ώρα μόλις μετά την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλήνιες εξετάσεις, από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και από τον κ. Γιώργο Προκοπάκη πρώην καθηγητή του Columbia University και υποψήφιο με τη Δράση στις τελευταίες εκλογές, ξεκίνησε μια προσπάθεια, προκειμένου οι πανελλαδικές εξετάσεις να διεξαχθούν με εθελοντές επιτηρητές.

Η ανοιχτή ομάδα δημιουργήθηκε πριν περίπου μια ώρα και μετράει ήδη 350 μέλη. Δείτε εδώ λεπτομέρειες.

Στο αρχικό του μήνυμα ο κ Προκοπάκης αναφέρει: "Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να είναι όμηρος συντεχνιών. Ούτε να άγεται και να φέρεται από πολιτικάντηδες που προσπαθούν να κατευνάσουν τις συντεχνίες για να ενισχύσουν τη θέση τους.

Η ΟΛΜΕ παίρνει απόφαση για απεργία κατά την περίοδο των εξετάσεων. Με νομικίστικα τερτίπια, όπως απεργία από τις ΕΛΜΕ, εκβιάζει την κοινωνία. Τα πολιτικά κόμματα "κατανοούν" αλλά δεν θέλουν να πάρουν την ευθύνη επίλυσης. Θέλουν να οδηγήσουν σε επιστράτευση, ώστε όλοι να αερολογούν ανέξοδα.

Καιρός να αντισταθεί η κοινωνία. Πρέπει να ακυρώσει στην πράξη τις μεθοδεύσεις αυτές.

Σε πρώτη φάση, απαιτείται η εύρυθμη διεξαγωγή των εξετάσεων. Οι πολίτες εμπράκτως πρέπει να δείξουν τη συμπαράστασή τους στους ευσυνείσητους πραγματικούς λειτουργούς της εκπαίδευσης που θα κάνουν το καθήκον τους. Χρειάζονται εθελοντές επιτηρητές σε ΟΛΗ την Ελλάδα. Μόνος περιορισμός:
Να μην υπάρχει υποψήφιος μέχρι 2ου βαθμού συγγένειας στην περιφέρεια.

Στη σελίδα αυτή, όσοι συμφωνούν με τα παραπάνω και είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν μερικά πρωινά για να διαδηλώσουν έμπρακτα την αντίστασή τους αλλά και να σ΄ψσουν μια γενιά και τις οικογένειές τους από την ομηρεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή.

Απαιτείται:
1. Ονοματεπώνυμο
2. Περιοχή όπου μπορούν να βοηθήσουν".

Ωστόσω, δεν θεωρείτε βέβαιο ότι νομικά μπορεί να σταθεί μια τέτοια πρωτοβουλία και έαν θα υπάρξουν νομικά προβλήματα για την αναγνώριση της ισχύος των εξετάσεων σε περίπτωση που διεξαχθούν με αυτόν τον τρόπο.

Μέσα στις επόμενες ώρες, πάντως, το Υπουργείο, που έχει και την ευθύνη διεξαγωγής των εξετάσεων, θα ενημερωθεί  για την εν εξελίξει διαδικασία και την Τετάρτη το μεσημέρι θα λάβει τη λίστα με τους εθελοντές.

Δ.Β

 

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018