Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ομιλία Ν. Σηφουνάκη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

banner roots

Ομιλία Ν. Σηφουνάκη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής
05.07.2013 | 21:07

Ομιλία Ν. Σηφουνάκη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Την ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης του τουρισμού, που αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας, ιδιαίτερα στη σημερινή περίοδο οικονομικής κρίσης, επεσήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Σηφουνάκης, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις».

Ο κ. Σηφουνάκης, αφού έκανε μία ιστορική αναδρομή για την πορεία της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας, επεσήμανε την ανάγκη διεύρυνσης των μορφών τουρισμού, καθώς και επαναπροσδιορισμού σε ζητήματα χωροθέτησης για οργανωμένους υποδοχείς τουριστικών δραστηριοτήτων και για σύνθετα τουριστικά καταλύματα. Έχουμε χρέος, σημείωσε, ν’ αποτραπούν φαινόμενα ανεξέλεγκτης υπερδόμησης και αφετέρου να διασφαλισθεί η ισορροπία μεταξύ των ανεπτυγμένων και μη περιοχών της χώρας. Ειδικότερα για τις νησιωτικές περιοχές, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η φορική τους ικανότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σηφουνάκης κατέθεσε προς την αρμόδια υπουργό συγκεκριμένες προτάσεις για:

  • Την αποτροπή καταχρηστικής εφαρμογής των ευνοϊκών διατάξεων περί δυνατότητας πώλησης ή εκμίσθωσης τουριστικών κατοικιών
  • Τις διαδικασίες λειτουργικής ενοποίησης τουριστικών καταλυμάτων. κ.α.

Είναι κρίμα, επεσήμανε, που δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της χωροταξικής και της κανονιστικής πολιτικής για τον τουρισμό.

Η συζήτηση θα συνεχισθεί την επόμενη εβδομάδα με τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στη Επιτροπή και στη συνέχεια θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής. 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το