Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Στην Αθήνα ο Χάφταρ, μια επίσκεψη με πολλαπλά μηνύματα: Σήμερα η συνάντηση με Μητσοτάκη

banner roots

Στην Αθήνα ο Χάφταρ, μια επίσκεψη με πολλαπλά μηνύματα: Σήμερα η συνάντηση με Μητσοτάκη
17.01.2020 | 08:49

Στην Αθήνα ο Χάφταρ, μια επίσκεψη με πολλαπλά μηνύματα: Σήμερα η συνάντηση με Μητσοτάκη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον Νίκο Δένδια, θα έχει ο Χαλίφα Χαφτάρ σήμερα στην Αθήνα, σε μια επίσκεψη με πολλαπλά μηνύματα, η οποία έγινε γνωστή χθες, αιφνιδιαστικά.

Ο ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) έφτασε στην πρωτεύουσα χθες το βράδυ στις 20:31, κάτω υπό άκρα μυστικότητα και είχε μία πρώτη, ανεπίσημη, συνάντηση με τον κ. Δένδια στο King George λίγο μετά τις 9. Ο Χαφτάρ, ο οποίος αναμένεται να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, έφτασε στη χώρα μας υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας από τη Βεγγάζη, ενώ η έλευσή του δεν ανακοινώθηκε νωρίτερα, για λόγους ασφαλείας.

Τα μέτρα ασφαλείας για τον Χαλίφα Χάφταρ, δρακόντεια. Η περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο King George όπου διαμένει και η πλατεία Συντάγματος, είναι γεμάτη άνδρες των ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής. Μάλιστα το συγκεκριμένο ξενοδοχείο επελέγη γιατί δεν είναι προσβάσιμο στο ευρύ κοινό ενώ διαθέτει και μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων και άλλα μέτρα ασφαλείας.
Το πρωί στις 10:30 θα γίνει η επίσημη συνάντηση του Χαφτάρ με κ. Δένδια, στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ θα ακολουθήσει η δεύτερη με τον πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, στη 1 το μεσημέρι, στο γραφείο του πρωθυπουργού στην Βουλή. Ο λόγος που η συνάντηση θα γίνει στη Βουλή είναι γιατί το πρωτόκολλο δεν επιτρέπει να γίνει η συνάντηση στου Μαξίμου, από την στιγμή που ο Χαφτάρ δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένος αρχηγός του κράτους της Λιβύης και η επίσκεψη δεν είναι επίσημη.

Το «ευχαριστώ» του Χαφτάρ
Χθες κατά την άφιξή του Χαφτάρ, ο LNA ανάρτησε φωτογραφίες από την παρουσία του στην Αθήνα και τα μέτρα ασφαλείας, ευχαριστώντας την Ελλάδα «για την προστασία» που του παρέχει.

Η επίσκεψη του Χάφταρ στην Αθήνα γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή, τρεις ημέρες πριν τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη από την οποία η Ελλάδα έχει αποκλειστεί. Η επίσκεψή του θεωρείται ότι στέλνει πολλαπλά μηνύματα στο εξωτερικό, τόσο στην Τουρκία, όσο και στις δυνάμεις που συμμετέχουν στη Διάσκεψη για το μέλλον της Λιβύης. Να σημειωθεί ότι περίπου την ίδια ώρα που ο Χάφταρ έφθανε στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης έστελνε το μήνυμα στην ΕΕ ότι η Ελλάδα θα ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε συμφωνία για τη Λιβύη αν δεν περιλαμβάνεται η ακύρωση του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης. Μάλιστα, ανέφερε ότι το βέτο θα ασκηθεί σε όλα τα ευρωπαϊκά forum, σε επίπεδο ΥΠΕΞ και στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε ακόμα πως έχει στείλει επιστολές στην ΕΕ, έχει μιλήσει τηλεφωνικά με την Άνγκελα Μέρκελ και θα ξαναμιλήσει σήμερα μαζί της.

Πηγή: iefimerida.gr

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το