Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με σειρά αλλαγών

banner roots

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με σειρά αλλαγών
18.07.2013 | 10:37

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με σειρά αλλαγών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Με 153 ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δύο απουσίες και μία επιμέρους διαφοροποίηση υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, την κινητικότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Δεκαπέντε άρθρα του πολυνομοσχεδίου τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία. Κατά την ψηφοφορία, επί συνόλου 293 βουλευτών, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξασφάλισαν μία πλειοψηφία153 βουλευτών που υπερψήφισαν το σύνολο των άρθρων, με εξαίρεση τον Πάρι Κουκουλόπουλο, ο οποίος καταψήφισε το άρθρο 81 για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. 

Από την ψηφοφορία επέλεξε να απουσιάσει οΑπ. Κακλαμάνης, ο οποίος είχε διαφωνήσει με την κατάργηση κλάδων της τεχνικής εκπαίδευσης.

Ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης δεν προσήλθε για να ψηφίσει λόγω σοβαρού οικογενειακού θέματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγήψήφισαν εναντίον των άρθρων, ενώ η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε τα δύο άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία από τους ΑΝΕΛ - το 14 και το 30 - που μεταξύ άλλων απαλλάσσουν από φορολογία τα μέλη της Τρόικας και της Task Force που ζουν στην Ελλάδα, όπως και των άλλων διεθνών οργανισμών και διπλωματικών αποστολών. 

Από την ψηφοφορία απουσίασε και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης.

Εννέα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ψήφισαν μόνον το άρθρο 14.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χρήστος Αηδόνης, πρόεδρος και μέλος του κόμματος "Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα", υπερψήφισαν το άρθρο 14, καθώς και τα άρθρα 105 και 106 (νέες ρυθμίσεις για τη δικαστική προστασία εργαζομένων και συμβασιούχων), καταψηφίζοντας τα υπόλοιπα.

 

Πηγή: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το