Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ρόδος, το μεγαλύτερο θύμα των πυρκαγιών

the roots web banners 06

Ρόδος, το μεγαλύτερο θύμα των πυρκαγιών
24.08.2013 | 15:35

Ρόδος, το μεγαλύτερο θύμα των πυρκαγιών

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Στη Ρόδο σημειώθηκε η πιο καταστροφική πυρκαγιά του φετινού καλοκαιριού, όπου κάηκαν συνολικά 42.270 στρέμματα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που καταγράφονται από το ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικής κατόπτευσης και καταγραφής δασικών πυρκαγιών (EFFIS).

Επιπλέον μεγάλη έκταση, που υπολογίζεται στα 18.810 στρέμματα, έκαψε η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 29 Ιουλίου στην περιοχή Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης.

Στη Σέριφο η πυρκαγιά «αφάνισε» 13.210 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, ενώ στη Θάσο η πυρκαγιά αποτέφρωσε τελικώς 11.860 στρέμματα δάσους.

Στην πυρκαγιά της 3ης Αυγούστου στο Πόρτο Ράφτη κάηκαν τελικώς 4.930 στρέμματα δάσους και σε εκείνη των Κυθήρων, την ίδια μέρα, 3.330 στρέμματα.

Η φωτιά της 7ης Αυγούστου στην Βαρυμπόμπη έκαψε τελικώς 1.820 στρέμματα κυρίως πευκοδάσους, ενώ η πρόσφατη φωτιά στην Άνδρο έκαψε 2.150 στρέμματα.

Πηγή: rodosreport.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel