Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Οι αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης

banner roots

Οι αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης
27.08.2013 | 09:32

Οι αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης είναι οι εξής: 

1. Εγκρίθηκαν τα αναθεωρημένα οργανογράμματα των Υπουργείων που διασπάστηκαν δηλαδή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

2. Εγκρίθηκαν οργανωτικές βελτιώσεις στα Υπουργεία: Περιβάλλοντος (Γενική Διεύθυνση Ορυκτών Πόρων και Γενική Διεύθυνση Χωρικού Σχεδιασμού), Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Γενική Διεύθυνση Αλιείας και Γενική Διεύθυνση Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής) και Εσωτερικών (Γενική Γραμματεία Ισότητας).

3. Εγκρίθηκαν τα επικαιροποιημένα σχέδια στελέχωσης των Υπουργείων Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Πολιτισμού και Αθλητισμού (εκτός της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού), Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού.

Στα σχέδια στελέχωσης προβλέπονται και οι πλεονάζουσες θέσεις οι οποίες δύναται να καταργηθούν με κοινές υπουργικές αποφάσεις βάσει των οριζομένων στο άρθρο 90, παρ.1, του νόμου 4172/2013.

4. Εγκρίθηκαν οι Εκθέσεις Αξιολόγησης και Σχεδίων Στελέχωσης φορέων του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (ΟΑΕΔ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΕΑ).

5. Εγκρίθηκε η αξιολόγηση και τα σχέδια στελέχωσης φορέων του Υπουργείου Υγείας.

6. Εγκρίθηκε το αναλυτικό σχέδιο δράσης για την αξιολόγηση των λοιπών φορέων – νομικών προσώπων που εποπτεύονται από τα Υπουργεία.

Επίσης, συζητήθηκαν οι συγκεκριμένοι στόχοι και η συμβολή του κάθε Υπουργείου και των φορέων του στο πρόγραμμα κινητικότητας, που βασίζονται στην αξιολόγηση των δομών, στις εγκριθείσες προτάσεις αναδιοργάνωσης και στα εγκεκριμένα σχέδια στελέχωσης από τα οποία προκύπτει το όποιο πλεονάζον προσωπικό και φυσικά οι όποιες ανάγκες στελέχωσης.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης συνεδρίασε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και των Υπουργών Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη, καθώς και των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου.

 

Πηγή: skai.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το