Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Φρίκη στον Βόλο: Είχαν τον 55χρονο γιο τους αλυσοδεμένο στην αυλή του σπιτιού τους

banner roots

Φρίκη στον Βόλο: Είχαν τον 55χρονο γιο τους αλυσοδεμένο στην αυλή του σπιτιού τους
09.10.2021 | 11:29

Φρίκη στον Βόλο: Είχαν τον 55χρονο γιο τους αλυσοδεμένο στην αυλή του σπιτιού τους

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση πως ένα ζευγάρι στον Βόλο, κρατούσε τον 55χρονο γιο του δεμένο με μία αλυσίδα 15 μέτρων στην αυλή του σπιτιού, γιατί είναι επιθετικός και όπως δήλωσαν, φοβούνταν μην κάνει κακό σε άλλους ανθρώπους, επειδή είναι ψυχικά ασθενής.

Ο άνδρας, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ζούσε σε μια παράγκα και έκανε την ανάγκη του σε εξωτερική τουαλέτα. Εμπαινε στο σπίτι μόνο όταν δεν είχε καλό καιρό. Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας χθες, στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου κάθισαν στο εδώλιο οι ηλικιωμένοι Ρομά γονείς του, κατηγορούμενοι για παράνομη κατακράτηση επί μακρό χρονικό διάστημα.

Οι δικαστές με έκπληξη άκουγαν τις συνθήκες που ζει ο μεσήλικας άνδρας και καταδίκασε τους γονείς του θύματος 75 και 79 χρονών σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή, που αν δεν πληρώσουν θα εκτίσουν επιπλέον ποινή 10 μηνών.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου κάλεσε τους κατηγορούμενους να βρουν λύση και τους κάλεσε να απευθυνθούν στον εισαγγελέα, όπως αναφέρει το magnesianews.

Παραγγελία για ακούσια νοσηλεία

Μετά την καταδικαστική απόφαση του Αυτόφωρου, οι γονείς του άνδρα κατέθεσαν αίτημα στην Εισαγγελία για ακούσια νοσηλεία, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία της δικαστικής συμπαράστασης, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει έρευνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες για τις συνθήκες διαβίωσης του μεσήλικα.

Τι κατέθεσαν γονείς και συγγενείς του άνδρα

Στην κατάθεσή τους γαμπρός και ανιψιός της οικογένειας τόνισαν ότι τον φροντίζουν οι κατηγορούμενοι, όμως, μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε ο γιος τους πριν ενάμιση χρόνο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και στο χέρι, η κατάστασή του χειροτέρεψε. Ήδη τον είχε εγκαταλείψει η σύζυγός του αφήνοντάς τον με 4 παιδιά, ενώ περιέγραψαν τη συμπεριφορά του άνδρα, λέγοντας πως παίρνει φάρμακα, καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, επιδεικνύοντας επιπλέον συχνά επιθετική συμπεριφορά σε παιδιά και ενήλικες.

Η μητέρα του μεσήλικα, ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν τον πήγαν σε κλινική για περίθαλψη, ενώ και τα παιδιά του τα ανέθρεψαν και τα πάντρεψαν οι ίδιοι, αφού ο γιος τους δεν ήταν σε θέση να το κάνει. Αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες, λέγοντας πως ο γιος τους λαμβάνει ένα επίδομα 300 ευρώ τον μήνα.

Ζήτησε συγνώμη από το δικαστήριο και είπε ακόμα πως διαμένει σε μια παράγκα στην αυλή του σπιτιού, η οποία διαθέτει εξωτερική τουαλέτα, όντας δεμένος με αλυσίδα μήκους 15 μέτρων, αλλά όταν κάνει κρύο τον φιλοξενούν στο σπίτι τους και κατέληξε ότι ο γιος τους χρειάζεται βοήθεια.

Ο κατηγορούμενος πατέρας του 55χρονου, κατέθεσε ότι του κάνει μπάνιο και του αλλάζει τα ρούχα, παραδεχόμενος πως ο γιος του βρίσκεται δεμένος στην αυλή του σπιτιού τους με αλυσίδα.

Ζήτησε παρέμβαση των υπηρεσιών

Ο συνήγορος υπεράσπισης Κωνσταντίνος Γούσης, επισήμανε ότι οι γονείς τόνισαν ότι το παιδί τους είναι ψυχικά ασθενής και αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα αλκοολισμού. «Έχοντας φροντίσει το παιδί για 50 χρόνια, οι γονείς, κατά τη γνώμη μου εσφαλμένα, θεώρησαν ότι η λύση που έπρεπε να δώσουν ήταν να τον δέσουν με μια αλυσίδα τις τελευταίες ημέρες στο χώρο της αυλής τους, ώστε να μην προκαλεί προβλήματα σε τρίτους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος. Η συμπεριφορά αυτή είναι ποινικά κολάσιμη, αναγνώρισαν το λάθος τους και ζήτησαν συγνώμη και ελπίζω η σημερινή δίκη να είναι μια αφορμή ώστε οι κοινωνικές υπηρεσίες να ασχοληθούν περισσότερο με τα προβλήματα των ανθρώπων που έχουν ανάγκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος υπεράσπισης.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel