Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά | Στιγμές συγκίνησης στην κηδεία, τα παιδιά, η αδελφή της, το πλήθος του κόσμου (photos)

banner roots

Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC
28.10.2021 | 09:17

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά | Στιγμές συγκίνησης στην κηδεία, τα παιδιά, η αδελφή της, το πλήθος του κόσμου (photos)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Το «ύστατο χαίρε» στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μέσα σε κλίμα απέραντης θλίψης, είπε χιλιάδες κόσμου, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας και φυσικά η πολυαγαπημένη της οικογένεια.

Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα, κάτι που αποτυπώθηκε ανάγλυφα καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, από την ώρα που άρχισε να συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη Αθηνών, για να την αποχαιρετήσει.

Λίγο μετά τις 8:00 το πρωί της Τετάρτης, η σορός της μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Στις 10:00 ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα και στις 2:00 το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία. Συγκλονιστική στιγμή όταν τα τρία της παιδιά, Αιμιλία, Γιώργος, Κατερίνα, εκφώνησαν τους επικήδειους, ως αποχαιρετισμό στην αγαπημένη τους μητέρα.

Στη Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκαν επίσης πολιτικοί και βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα για να αποτίσουν φόρο τιμής στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, η οποία για χρόνια πάλεψε γενναία και με μεγάλη αξιοπρέπεια απέναντι στον καρκίνο και τελικά πέθανε τη Δευτέρα το πρωί.

Η οικογένεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, τα τρία της παιδιά, ο σύζυγός της, η αδελφή της και η ανιψιά της, συνεργάτες, φίλοι, ηγετικά στελέχη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας βρίσκονταν ήδη στη Μητρόπολη Αθηνών. Λίγα λεπτά πριν από τις 2 μ.μ. στη Μητρόπολη εισήλθαν ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του Μαρέβα, ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο γγ του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, η Νίκη Κεραμέως, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Κυριάκος Πιερακκάκης. Ακόμη, ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, η Ντόρα Μπακογιάννη με τα παιδιά της, Κώστα και Αλεξία. Ακολούθως, εισήλθε στη Μητρόπολη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Επίσης, στη Μητρόπολη παρευρίσκονταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τη σύζυγό του Δάφνη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Γιώργος Νταλάρας.

Το λευκό τριαντάφυλλο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματά, φέρνοντας το χέρι στους ώμους τους και προσπαθώντας να τους πει δυο λόγια που θα μπορούσαν να απαλύνουν κάπως τον πόνο τους.

Η παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη

Τα βλέμματα όλων τράβηξε η παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία εισήλθε στη Μητρόπολη κρατώντας με το δεξί της χέρι τον γιο της, Κώστα, και στηριζόμενη σε μπαστούνι, καθώς δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο γόνατο.

Η επιμονή της Ντόρας Μπακογιάννη να παραστεί στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Η πρώην υπουργός αποκάλυψε λίγο μετά την επιδείνωση της υγείας της εκλιπούσης πως διαγνώστηκε και εκείνη με καρκίνο και συγκεκριμένα με πολλαπλό μυέλωμα.

Η ταφή στο Α' Νεκροταφείο

Αμέσως μετά την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη, η πομπή ξεκίνησε με κατεύθυνση το Α' Νεκροταφείο. Πλήθος κόσμου, τα παιδιά, ο σύζυγός της, η αδελφή της, για λίγα μέτρα και ο πρωθυπουργός ακολούθησαν τη σορό της Φώφης Γεννηματά στην πομπή από τη Μητρόπολη προς το Α' Νεκροταφείο.

Η πομπή πέρασε περιμετρικά της Πλατείας Συντάγματος και ακολούθως έξω από τη Βουλή. Κόσμος βρισκόταν σε κάθε γωνιά της διαδρομής.

Ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος Γεννηματάς, για την τελευταία της κατοικία.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μεικτό άγημα από τα τρία Σώματα απέδωσε τιμές, ενώ η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παιάνιζε το πένθιμο εμβατήριο.

Της πομπής προπορεύονταν ένας αξιωματικός που έφερε τα παράσημα με τα οποία τιμήθηκε η Φώφη Γεννηματά, καθώς είχε διατελέσει αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Την ώρα της ταφής, εννέα στρατιώτες πυροβόλησαν 3 φορές αποδίδοντας τιμές. Η ελληνική σημαία που βρίσκεται πάνω στο φέρετρο διπλώθηκε και παραδόθηκε στον σύζυγό της, ενώ τα παράσημα παρέλαβε η κόρη της Αιμιλία.

«Αθάνατη!» φώναζε το πλήθος

Την ώρα της μεταφοράς του φερέτρου από το παρεκκλήσι στον Μητροπολιτικό Ναό για την εξόδιο ακολουθία, πλήθος κόσμου χειροκροτούσε, πετούσε τριαντάφυλλα και φώναζε «αθάνατη!».

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το