Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ανοιχτός σε προτάσεις για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα, δηλώνει ο Γ.Γ Αιγαίου, Ν. Ζωίδης
afoi poriazi
Ανοιχτός σε προτάσεις για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα, δηλώνει ο Γ.Γ Αιγαίου, Ν. Ζωίδης
08.11.2013 | 10:21

Ανοιχτός σε προτάσεις για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα, δηλώνει ο Γ.Γ Αιγαίου, Ν. Ζωίδης

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι τη μειονεξία που εμφανίζει ο νησιωτικός χώρος, θα πρέπει να την κάνουμε συγκριτικό του πλεονέκτημα. Στα νησιά μας έχουμε να «πουλήσουμε» περιβάλλον, πολιτισμό, και πρέπει να μετουσιώσουμε αυτά τα δύο σε εμπορικό αποτέλεσμα, τονίζει σε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νέος γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Νίκος Ζωίδης και προαναγγέλλει πρωτοβουλίες, για την αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αλλά και για την ενίσχυση της αλιείας.


Ο πρώην και για μία πενταετία βουλευτής Δωδεκανήσου, αλλά και αντινομάρχης επί σειρά ετών, δηλώνει ότι θα πρέπει επιτέλους όλα τα άνυδρα νησιά του Αιγαίου να αποκτήσουν μονάδες αφαλάτωσης, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί το καθεστώς της μεταφοράς του νερού, που κοστίζει ακριβά στους πολίτες και ξεπερνά ετησίως τα 8 εκατ. ευρώ.

Για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα των νησιών, αναφέρει ότι η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη, ωστόσο δηλώνει ανοιχτός προς τους αιρετούς να εκθέσουν τις προτάσεις και τα προβλήματά τους. Αναφορικά με την πρωτοβουλία του υπουργείου να προχωρήσει σε ενοποίηση της προκήρυξης και των επιδοτήσεων για τις άγονες γραμμές της ακτοπλοΐας, διατηρεί επιφυλάξεις κατά πόσον το σύστημα που τώρα είναι ισορροπημένο, θα μπορέσει να λειτουργήσει, υπό την έννοια της προσθήκης ενός μεγάλου φόρτου στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018