Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σκληρή αναμένεται η μονομαχία Σαμαρά - Τσίπρα | Παρακολουθήστε Live την συνεδριαση

the roots web banners 06

Σκληρή αναμένεται η μονομαχία Σαμαρά - Τσίπρα | Παρακολουθήστε Live την συνεδριαση
10.11.2013 | 21:02

Σκληρή αναμένεται η μονομαχία Σαμαρά - Τσίπρα | Παρακολουθήστε Live την συνεδριαση

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών που ξεκινήσαν μετά τις 7.00 το απόγευμα, κορυφώνεται στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Το Σαββατοκύριακο η κοινοβουλευτική συζήτηση διεξήχθη σε μάλλον χαμηλούς τόνους, εξαιρέσει της αντιπαράθεσης που προκάλεσαν τα επεισόδια στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής το απόγευμα του Σαββάτου, τα οποία προκάλεσαν την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και την ακόλουθη απάντηση του Υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματίσει στις 6.00 το απόγευμα συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Εθνους της Κυριακής, Αντ. Σαμαράς και Αλ. Τσίπρας είναι αποφασισμένοι να κορυφώσουν τη μεταξύ τους σύγκρουση.

Δεν κάνεις ούτε για αρχηγός αντιπολίτευσης
Αποφασισμένος να σηκώσει το «γάντι» που «πέταξε» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναμένεται να σηκώσει κάθετα τους τόνους της αντιπαράθεσης προσωπικά με τον Αλ. Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της αποψινής τοποθέτησής του στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η απάντηση που πρέπει να δοθεί απόψε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να είναι «σκληρή» και να αφορά όλα τα... πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα: Από τη στήριξη των καταλήψεων δημόσιων κτιρίων (όπως έγινε πρόσφατα στην περίπτωση της ΕΡΤ), μέχρι και τις αιχμές που έχει εξαπολύσει ο ίδιος και στελέχη του κόμματός του κατά ξένων επενδυτών.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ερμηνεύσει ως «απόπειρα υπονόμευσης της εθνικής προσπάθειας για την έξοδο από την πολύπλευρη κρίση» την κατάθεση πρότασης μομφής στην κυβέρνηση εν μέσω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα.«Ηταν σαν πισώπλατη μαχαιριά και επιβεβαιώνει ότι δεν κάνετε ούτε για αρχηγός της αντιπολίτευσης, πόσω μάλλον για πρωθυπουργός», πρόκειται να πει ο κ. Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωρα να φεύγεις
Με τη φράση «δεν μπορείς και δεν θέλεις να κυβερνήσεις, είναι ώρα να φύγεις», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να απευθυνθεί προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αναπτύσσοντας το σχέδιο μιας «μελλοντικής» κυβέρνησης, η οποία θα είναι ανοικτή σε όλες τις δημιουργικές, πατριωτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της κοινωνίας. Ολα δείχνουν ότι θα ανέβει στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς για τρίτη φορά θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας.

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα θυμίσει στον κ. Σαμαρά πως με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να έρθει στο κοινοβούλιο και να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα και βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στο μείζον θέμα ακύρωσης ή όχι του μνημονίου, ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει ότι «τα μνημόνια θα τα ακυρώσει ο λαός με την ψήφο του και η κυβέρνηση η οποία θα προκύψει θα υλοποιήσει τη θέληση του λαού». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα σταθεί και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, και δεν αποκλείεται και πάλι να ζητήσει από τον κ. Σαμαρά «να χτυπήσει αυτός το χέρι στο τραπέζι και όχι ο κ. Τόμσεν».

Ο κ. Τσίπρας όπως αναμένεται θα καλέσει τη Βουλή να αποσύρει την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση επικαλούμενος τρεις λόγους: τη δυσαρμονία της κυβερνητικής πολιτικής με τις ανάγκες της κοινωνίας, την αντίθεση της κοινωνίας προς την πολιτική αυτή και τις συνεχείς παραβιάσεις της νομιμότητας.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel