Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σάμος: Αντιδράσεις για την υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών
afoi poriazi
Σάμος: Αντιδράσεις για την υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών
10.11.2013 | 20:49

Σάμος: Αντιδράσεις για την υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Να σταλεί μήνυμα προς την κεντρική εξουσία και να μετατραπεί ο εορτασμός της επετείου της ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα σε καθολική διαμαρτυρία για τις απαράδεκτες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του νομού προτάθηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψης που προκάλεσε η βουλευτής του νομού Αγνή Καλογερή την Κυριακή σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Η βουλευτής αναφέρθηκε στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που γίνεται για το νομό της Σάμου, με το πλοίο «Μυτιλήνη» να κάνει 17 ώρες για τον Πειραιά προσεγγίζοντας μόνο δύο φορές την εβδομάδα την Ικαρία αλλά και στην απομόνωση που βιώνουν οι Φούρνοι κυρίως τον χειμώνα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να αλλάξει ο σχεδιασμός και να υπάρξει δημόσιος φορέας ακτοπλοΐας. Το ισχύον νομικό πλαίσιο δεν εξυπηρετεί το συμφέρον των νησιωτών αλλά των εφοπλιστών. Πρέπει να καταθέσουμε σαν Σαμιώτες τον αγώνα μας» τόνισε η βουλευτής.

Από την πλευρά του εμπορικού συλλόγου Σάμου η πρόεδρος κ. Δ. Κάιλα δήλωσε ότι όλος ο εμπορικός κόσμος είναι πρόθυμος να αγωνιστεί για καλύτερες συγκοινωνίες και το έχει αποδείξει.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους τόνισε ότι εδώ και 30 χρόνια βλέπει να αποφασίζονται κινητοποιήσεις στις οποίες δυστυχώς ο κόσμος δεν συμμετέχει . «Η λύση είναι να δοθούν χρήματα από το κράτος ώστε οι εταιρείες να δρομολογήσουν τα πλοία τους στην γραμμή» τόνισε ενώ σαν μια ακόμη εναλλακτική πρότεινε η Σάμος να μην είναι τερματικός σταθμός αλλά να συνδεθεί με τα Δωδεκάνησα ή με κάποιο νησί της περιφέρειας Β. Αιγαίου ώστε η γραμμή να έχει μεγαλύτερο μεταφορικό έργο και κατ΄επέκταση μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις εταιρείες.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018