Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Χειρουργεία επ' αμοιβή προανήγγειλε ο Γεωργιάδης
afoi poriazi
Χειρουργεία επ' αμοιβή προανήγγειλε ο Γεωργιάδης
13.11.2013 | 11:16

Χειρουργεία επ' αμοιβή προανήγγειλε ο Γεωργιάδης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Τη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων επ' αμοιβή στα δημόσια νοσοκομεία, για όσους μπορούν να καταβάλλουν το αντίτιμο αλλά και για ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε συνέδριο ασφαλιστικών εταιρειών σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως το αντίτιμο που θα καταβάλλουν θα είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με αυτό των ιδιωτικών νοσοκομείων. Διεμήνυσε επίσης πως στόχος του υπουργείου είναι να δημιουργήσει "ελκυστικά πακέτα υπηρεσιών" που θα μπορούν να πωληθούν μέσω ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, τις οποίες κάλεσε να συνάψουν συνεργασίες με τα δημόσια νοσοκομεία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

Με το μέτρο αυτό, σύμφωνα με το υπουργείο, θα αυξηθούν τα έσοδα του συστήματος Υγείας και θα παταχθεί το "φακελάκι". Η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Συντονιστών Διευθυντών του ΕΣΥ, που εμπλέκεται στην εκπόνηση του σχεδίου για τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων, εκτιμά ότι σε 18 μήνες εφαρμογής θα αυξηθούν κατά 360.000 οι νοσηλείες και κατά 700 εκατομμύρια ευρώ τα έσοδα για το ΕΣΥ.

Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε πως η νομοθετική ρύθμιση θα είναι έτοιμη ως το τέλος του έτους και πρόσθεσε πως τα έξοδα αυτά θα εκπίπτουν από τη φορολογική δήλωση.

Στο μέτρο αντιδρούν έντονα οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Ο Δημήτρης Βαρνάβας του ΟΕΝΓΕ ανέφερε: "Να μπαίνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες μες στα νοσοκομεία και να πωλούν πακέτα είναι καινοφανές. Ο κύριος Γεωργιάδης φαίνεται θέλει κατά συνέχεια του ρόλου του πωλητή βιβλίων να γίνει πωλητής πακέτων ασφαλιστικών εταιρειών".

"Νομίζω ότι και στους πολίτες προκαλεί αλγεινή εντύπωση, οι οποίοι δεν έχουν να δώσουν γάλα στα παιδιά τους και ο κύριος Γεωργιάδης τους καλεί να κάνουν ιδιωτικά συμβόλαια για να έχουν περίθαλψη" τόνισε.

Πηγή: nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018