Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Οι Χιώτες μποϊκοτάρουν την Olympic λόγω τιμής
afoi poriazi
Οι Χιώτες μποϊκοτάρουν την Olympic λόγω τιμής
13.11.2013 | 12:34

Οι Χιώτες μποϊκοτάρουν την Olympic λόγω τιμής

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Μποϊκοτάζ στην Ολυμπιακή Αεροπορία λόγω υψηλών τιμών στις μετακινήσεις κήρυξε η Ένωση Καταναλωτών Χίου, από σήμερα Τετάρτη και ως την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, τονίζοντας ότι φτηνότερα έρχεται κανείς στην Χίο από το εξωτερικό μέσω Τουρκίας παρά μέσω Ελλάδας.


Οι Χιώτες θέλουν να δείξουν «την αντίθεσή τους από τη μια στην απομόνωση και από την άλλη στη σχεδόν ληστρική πολιτική του μονοπωλίου της Olympic, που απαιτεί μισό μισθό για ένα ταξίδι στην Αθήνα, την ώρα που με το 1/3 των χρημάτων φτάνει κανείς σε ευρωπαϊκούς και όχι μόνο προορισμούς. Ενώ αποτελεί πλέον ρουτίνα για τους Χιώτες της Αμερικής, να φτάνουν στο νησί μέσω Κωνσταντινούπολης ή Σμύρνης».

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, ο αντιδήμαρχος Βροντάδου Ν. Νύκτας πρότεινε να κληθεί η ιδιωτική τουρκική αεροπορική εταιρεία «Πήγασος», που ήδη εκτελεί το δρομολόγιο Σμύρνη - Αθήνα με εισιτήριο 50 ευρώ, να κάνει στάση στη Χίο.

«Όταν η Ολυμπιακή απαιτεί μισθό για ένα ταξίδι, είπε, γιατί να μη διερευνήσουμε αυτή τη δυνατότητα, που θα φέρει Σμυρνιούς αεροπορικώς στη Χίο, αλλά παράλληλα θα πάει τους Χιώτες στην Αθήνα με το 1/3 της υπάρχουσας τιμής του μονοπωλίου της Olympic;».

Παράλληλα ο κ. Νύκτας πρότεινε να διερευνηθεί σε επίπεδο Περιφέρειας η αγορά ακόμα και μεταχειρισμένου πλοίου, απ' αυτά που στις σκανδιναβικές χώρες κινούνται με ήπιες μορφές ενέργειας, ώστε με την εξοικονόμηση καυσίμων να πέσει στο μισό το κόστος των σημερινών μεταφορών.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018