Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Αυξημένες 20% οι πωλήσεις του πετρελαίου
achilladelis
Αυξημένες 20% οι πωλήσεις του πετρελαίου
14.11.2013 | 13:05

Αυξημένες 20% οι πωλήσεις του πετρελαίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Αυτό διαπιστώνουν κύκλοι των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών, οι οποίοι συγκρίνοντας την περίοδο 15 Οκτωβρίου - 8 Νοεμβρίου με την αντίστοιχη περσινή κάνουν λόγο για επάνοδο των καταναλωτών στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Τα ίδια στελέχη των επιχειρήσεων του κλάδου υποστηρίζουν ότι τέσσερις είναι οι λόγοι για τους οποίους τα νοικοκυριά επιστρέφουν στο πετρέλαιο.

Η χαμηλότερη 7 με 10% τιμή σε σχέση με την περσινή χειμερινή περίοδο. Τον Οκτώβριο του 2012 το πετρέλαιο είχε τιμές από τις εταιρείες εμπορίας 1,34 έως 1,36 ευρώ το λίτρο, ενώ φέτος ξεκίνησε με 1,27 ευρώ για να πέσει στα 1,25 ευρώ το λίτρο.

Η διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης με την αύξηση των κριτηρίων χορήγησης αλλά και του ποσού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά να υποβάλουν αιτήσεις. Επίσης, με το ύψος του επιδόματος στα 0,35 ευρώ το λίτρο και την αναπροσαρμογή των κριτηρίων, το κόστος αγοράς του πετρελαίου έπεσε και κάτω από το 1 ευρώ. Για την ακρίβεια ακόμη και στα 0,95 ευρώ το λίτρο.

Τα αποθέματα πετρελαίου για πολλά νοικοκυριά που είχαν βάλει στις δεξαμενές στο τέλος της προπέρσινης χειμερινής σεζόν εξαντλήθηκαν. Συνεπώς πολλοί έσπευσαν να τις φουλάρουν ξανά.

Τα νοικοκυριά τελικά ταλαιπωρήθηκαν σημαντικά από τις υπόλοιπες εναλλακτικές μορφές ενέργειας όπως πέλετ, καυσόξυλα, ενεργειακά τζάκια, θερμάστρες, κλιματιστικά κ.λπ. Το κόστος τους αποδείχτηκε τελικά υψηλότερο και χωρίς ουσιαστική θέρμανση.

Την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι πληρωμές των πρώτων προκαταβολών του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης σε περίπου 215.000 δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής που λειτουργεί στο σύστημα TAXISNET.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018