Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Με διπλό φόρο αντικαθίσταται το ενιαίο τέλος ακινήτων
afoi poriazi
Με διπλό φόρο αντικαθίσταται το ενιαίο τέλος ακινήτων
14.11.2013 | 09:57

Με διπλό φόρο αντικαθίσταται το ενιαίο τέλος ακινήτων

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Με δύο φόρους στην ακίνητη περιουσία αντικαθίσταται ο ενιαίος φόρος ακινήτων που "πάγωσε" λόγω αντιδράσεων. Ο ένας αφορά όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων και ο δεύτερος τις μεγάλες περιουσίες. Παράλληλα ο στόχος της είσπραξης των 2,9 δισ. ευρώ για το 2014 δεν αλλάζει.


Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρώτος φόρος που θα επιβάλλεται καθολικά δεν θα προβλέπει αφορολόγητο όριο και θα επιβάλλεται με βάση κλίμακες για κτίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.α.

Ο δεύτερος θα λειτουργήσει κατά τα πρότυπα του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και εκτιμάται ότι θα αποδώσει τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ ενώ θα προβλέπει αφορολόγητο όριο τουλάχιστον 300.000 ευρώ.

Προκειμένου να "χρυσώσει το χάπι" η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη μείωση του φόρου μεταβίβασης από το 8% και το 10% που είναι σήμερα στο 3%-5%.

Πάντως, όπως επισημαίνει η Εφημερίδα των Συντακτών, η διελκυστίνδα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων συνεχίζεται και δεν αποκλείονται και άλλες ανατροπές.

Πηγή: nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018