Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Το e-mail που τάραξε την Αθήνα - Την Τρίτη η αφίξη της τρόικας

banner roots

Το e-mail που τάραξε την Αθήνα - Την Τρίτη η αφίξη της τρόικας
08.12.2013 | 19:19

Το e-mail που τάραξε την Αθήνα - Την Τρίτη η αφίξη της τρόικας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ένα e-mail με αποστολέα τον Πωλ Τόμσεν έρχεται να ταράξει την Αθήνα, καθώς αναφέρει πως όχι μόνο δεν έχει γίνει πρόοδος αλλά ανοίγουν συνεχώς νέα μέτωπα αντιθέσεων. Την ίδια στιγμή την Τρίτη τελικά θα έρθει η τρόικα στην Ελλάδα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Πριν από λίγες ημέρες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε email που απέστειλε στους δύο εταίρους του - την ΕΚΤ και την Κομισιόν προειδοποίησε πως τα ανοιχτά μέτωπα με την ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν δείχνουν να κλείνουν αλλά πολλαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το ΔΝΤ εκφράζει τις ανησυχίες του για εκτροχιασμό του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης, καθώς αναφέρει ότι από τις 35 μνημονιακές δράσεις που όφειλε να εκτελέσει η κυβέρνηση τον Ιούλιο, υλοποιήθηκαν οι 28, από τις 26 του Αυγούστου μόνο οι 15, από τις 47 του Σεπτεμβρίου μόνο οι 13, από τις 20 του Οκτωβρίου μόνο οι 4 και από τις 7 του Νοεμβρίου δεν υλοποιήθηκε καμία.

Αλαλούμ με την ημερομηνία ελευσης

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διευκρίνισε από τις Βρυξέλλες ότι τελικώς οι επικεφαλής της τρόικας θα έλθουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα για να διαβουλευτούν με τις ελληνικές αρχές. 

Σύμφωνα όμως με τον ίδιο εκπρόσωπο, το ενδεχόμενο να επιτευχθεί συμφωνία εντός του Δεκεμβρίου δεν φαίνεται στην παρούσα φάση πιθανό.

Υπενθυμίζεται πως αργά το βράδυ του Σαββάτου με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπήςδιευκρινιζόταν ότι τα ηγετικά κλιμάκια της τρόικας θα επιστρέψουν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, υπό τον όρο ότι ως τότε θα έχει επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος σε σχέση με την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της χώρας.

 

Πηγή: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel