Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για τη... Θεσσαλονίκη
afoi poriazi
Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για τη... Θεσσαλονίκη
10.12.2013 | 08:26

Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για τη... Θεσσαλονίκη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ. Ερντογάν σε ομιλία του στην περιοχή Κεσάνη, στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Μιλώντας για την – «ξεχωριστής σημασίας» όπως είπε - Θράκη ανέφερε πως σε αυτήν περιλαμβάνει και την Κομοτηνή και τη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, ο κ. Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις αυτές λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέντ Νταβούτογλου, στην Αθήνα, δυναμιτίζοντας έτσι το κλίμα

Ο κ. Ερντογάν ανέφερε συγκεκριμένα πως «η Θράκη έχει ξεχωριστή σημασία για την Τουρκία» και πρόσθεσε ότι όταν μιλά για «Θράκη» εννοεί και την Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη και περιοχές της Βουλγαρίας,των Σκοπίων και της Βοσνίας.

Σύμφωνα με τα Νέα, η ομιλία του επαναφέρει το τουρκικό σχέδιο περί ανασύστασης της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Θράκης» που θα περιλαμβάνει εδάφη της Βόρειας Ελλάδας, της νότιας Βουλγαρίας και από τα κεντρικά Βαλκάνια.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από την ελληνική πλευρά.

 

Πηγή: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018