Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Στη «κατάψυξη» η χώρα - Χιόνια και στα πεδινά

the roots web banners 06

Στη «κατάψυξη» η χώρα - Χιόνια και στα πεδινά
10.12.2013 | 08:34

Στη «κατάψυξη» η χώρα - Χιόνια και στα πεδινά

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα
Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται τις επόμενες 24 ώρες σύμφωνα με την ΕΜΥ που προβλέπει χιόνια και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια της Ελλάδας, ενώ στην πρωτεύουσα ο υδράργυρος θα κάνει "ελεύθερη πτώση". Αρνητικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα πέσει 6 - 8 βαθμούς, ενώ αναμένονται χιόνια ακόμη και στα ορεινά της Αττικής. 

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από την Παρασκευή.

Για την Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. 

Στην κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια,την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και από τις απογευματινές ώρες σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στην ανατολική και βόρεια χωρά η όποια θα γίνει αισθητή κυρίως από το απόγευμα. Παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένονται στα ανατολικά και νοτιά τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, ενώ υπάρχει πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
 
Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη το πρωί ήταν στους 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ συνθήκες παγετού επικρατούν στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.


Στους 3 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία και στην πόλη της Έδεσσας, ενώ αλυσίδες απαιτούνται από τον Άγιο Αθανάσιο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος από την Κερασιά. 

Ωστόσο, το χιονοδρομικό κέντρο δεν λειτουργεί.

Κλειστά είναι και τα χιονοδρομικά κέντρα στο Σέλι και στα 3-5 Πηγάδια, με τη θερμοκρασία στους 2 βαθμούς Κελσίου στην πόλη της Βέροιας. 

Στον 1 βαθμό Κελσίου είναι η θερμοκρασία στις Σέρρες και στον Πολύγυρο, με αισθητό το αίσθημα της παγωνιάς.

Στους -4 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στη Φλώρινα, ενώ απαιτούνται αλυσίδες στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βιτσίου.

Στους -3 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην πόλη των Γρεβενών, ενώ χωρίς αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, που λειτουργεί κανονικά.

Σύσκεψη υπό τον Ν. ΔένδιαΕξάλλου, με κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό για τη φετινή χρονιά, συνεδρίασε το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του ΠολίτηΟ Ν. Δένδιας υπογράμμισε την ανάγκη για στενή συνεργασία και καλύτερο συντονισμό των φορέων, που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό, οι οποίοι καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους με περιορισμένους πόρους και μέσα, τονίζοντας ότι «ο πολίτης την ώρα της ανάγκης και υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία πρέπει να νιώθει ότι το ευρύτερο κράτος είναι δίπλα του, μπορεί να βασίζεται πάνω του και μπορεί να του συμπαρασταθεί».
 
Πηγή: Nooz.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το