Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Eurogroup: Τον Ιανουάριο η συμφωνία με την τρόικα
afoi poriazi
Eurogroup: Τον Ιανουάριο η συμφωνία με την τρόικα
10.12.2013 | 08:49

Eurogroup: Τον Ιανουάριο η συμφωνία με την τρόικα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Την επιστροφή του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα αύριο Τρίτη, με στόχο να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τα τέσσερα προαπαιτούμενα, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το τέλος των εργασιών του συμβουλίου στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η σχετική συμφωνία δεν πρέπει να αναμένεται το Δεκέμβριο. «Το θέμα θα μας απασχολήσει τον Ιανουάριο» είπε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

«Οι ελληνικές αρχές συνεργάζονται με τις κοινοτικές αρχές, αλλά απαιτείται περαιτέρω πρόοδος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Η επόμενη δόση προς την Ελλαδα μπορεί να εκταμιευτεί εντός του χρόνου ανέφερε ο Ολλανδός υπουργός, σημειώνοντας ωστόσο ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει η Ελλάδα να ανταποκριθεί και στον τελευταίο όρο της τρίτης κατά σειρά αξιολόγησης του νέου προγράμματος, που είναι η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών.

Ως προς την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης ο πρόεδρος του Συμβουλίου του ευρώ, ανέφερε ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως θα παραπεμφθεί για τον επόμενο χρόνο.

«Έχουμε συναίσθηση των δυσκολιών και γνωρίζουμε πόσο λεπτή είναι η πολιτική κατάσταση στη χώρα» δήλωσε επίσης ο Ντάϊσελμπλουμ, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα λιτότητας είναι λογικό να δημιουργούν κοινωνικές εντάσεις.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμη διαρθρωτικές ενέργειες που θα πρέπει να προωθηθούν και να ολοκληρωθούν τόνισε.

«Είναι βέβαιο ότι νέα μέτρα δεν βοηθούν στην αποκλιμάκωση των κοινωνικών εντάσεων και γι' αυτό δεν ζητάμε κάτι περισσότερο από αυτά που έχουν συμφωνηθεί» ανέφερε ακόμη ο Ντάισελμπλουμ.

Από πλευράς του ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν επισήμανε ότι η τρόικα αναμένει την επικύρωση σειράς νομοθετικών ρυθμίσεων από τη Βουλή των Ελλήνων ως το τέλος του χρόνου (φόρος ακινήτων, πλειστηριασμοί), ενώ τόνισε ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας και του ελληνικού λαού επέτρεψαν την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων και την πορεία επιστροφής στην ανάπτυξη.

Ωστόσο θα πρέπει να προωθηθούν με αποφασιστικότητα οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, κατέληξε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλιγκ ανέφερε τέλος και αυτός ότι η δόση του ενός δισ. ευρώ των δανείων προς την Ελλάδα θα μπορούσε να εκταμιευτεί ως το τέλος του χρόνου.

 

Πηγή: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018