Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Αποκηρύσσει το ευρώ ο νομπελίστας Πισσαρίδης;

banner roots

Αποκηρύσσει το ευρώ ο νομπελίστας Πισσαρίδης;
13.12.2013 | 08:55

Αποκηρύσσει το ευρώ ο νομπελίστας Πισσαρίδης;

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε «διάλυση του ευρώ» αναμένεται να καλέσει ο νομπελίστας οικονομολόγος, σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης, σε ομιλία του στο London School of Economics, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου. Ένας εκ των πρωτεργατών της εισόδου της Κύπρου στο ευρώ, θα αναφέρει πως το νόμισμα δημιουργεί μια «χαμένη γενιά» νέων ανθρώπων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Telegraph και την Daily Mail, ο κ. Πισσαρίδης – ένας από τους πιο σεβαστούς στην ΕΕ επιστήμονες της γενιάς του - θα αναφέρει στην ομιλία του ότι είτε το νόμισμα πρέπει να «διαλυθεί» με έναν τακτικό τρόπο είτε να γίνει «το συντομότερο δυνατό φιλικό στην ανάπτυξη και στην εργασία».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα προειδοποιήσει πως το νόμισμα προκαλεί μία «χαμένη γενιά» μορφωμένων νέωνανέργωνκαι φέρνει «διχασμό στην Ευρώπη» και θα καλέσει σε άμεση δράση για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών. Ωστόσο, θα τονίσει ότι δεν βλέπει κινήσεις επ’ αυτού.

«Δεν πρόκειται να πάμε πουθενά αν ακολουθήσουμε την ίδια γραμμή των αποφάσεων κατά περίπτωση και των ανακόλουθων πολιτικών ανακούφισης από το χρέος» φέρεται να αναμένεται να πει. 

Σχετικά με την υποστήριξή του στο νόμισμα και την εργασία του για να μπει το 2008 η χώρα του στο ευρώ θα αναφέρει ότι «εξαπατήθηκε». «Τότε το ευρώ έμοιαζε με μία καλή ιδέα, αλλά τώρα έχει εκπυρσοκροτήσει. Καθυστερεί την ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας και διχάζει την Ευρώπη. Η τωρινή κατάσταση είναι μη βιώσιμη».

 

Πηγή: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το