Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Θα διαβαστούν τα SMS Καλογρίτσα-Παππά, απεφάνθη το Ειδικό Δικαστήριο

banner roots

Θα διαβαστούν τα SMS Καλογρίτσα-Παππά, απεφάνθη το Ειδικό Δικαστήριο
25.01.2023 | 20:20

Θα διαβαστούν τα SMS Καλογρίτσα-Παππά, απεφάνθη το Ειδικό Δικαστήριο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Τα επίμαχα SMS που φέρονται να έχουν ανταλλάξει ο Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Καλογρίτσας την περίοδο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών θεωρούνται αναγνωστέα έγγραφα αποφάσισε ομόφωνα το Ειδικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της παρεμπίπτουσας απόφασης που εξέδωσε το ειδικό δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Όλγας Σμυρλή, τα επίμαχα SMS «αποτελούν νόμιμα αποδεικτικά μέσα, κρίσιμα για τη διαμόρφωση δικανικής κρίσης», ενώ απορρίφθηκαν οι σχετικές ενστάσεις της πλευράς Παππά περί πλαστότητας.

Παράλληλα, οι συνήγοροι του Χρήστου Καλογρίτσα γνωστοποίησαν στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος δεν θα προσέλθει να απολογηθεί, όπως του παρέχει τη δυνατότητα αυτή ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Καλογρίτσας: Κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν είναι ικανό να αμφισβητήσει τα πραγματικά περιστατικά

Σε δήλωσή του, ο Χρήστος Καλογρίτσας αναφέρει τα εξής:

«Από την πρώτη μέρα της έναρξης της διαδικασίας σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα είχα δηλώσει ότι θα "είμαι παρών στο Δικαστήριό Σας για να πω την αλήθεια. Η αλήθεια θα περάσει από το Δικαστήριό Σας", είχα πει. "Η αλήθεια και μόνο η αλήθεια".

Από αυτή τη θέση είμαι αμετακίνητος. Και με αυτή τη θέση πορεύτηκα εγώ και οι συνήγοροί μου έως σήμερα ενώπιόν σας.

Είναι απόφαση ακριβής τιμής για μένα.

Στη διάθεση του σεβαστού Σας Δικαστηρίου υπάρχουν οι μαρτυρίες, υπάρχουν τα έγγραφα, υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην ανάκριση, υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Πάνω απ’ όλα υπάρχουν τα ίδια τα πραγματικά περιστατικά, των οποίων την ύπαρξη κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν είναι ικανό να αμφισβητήσει.

Χθες αλλά και σήμερα δια των συνηγόρων μου σας ζήτησα να εξετάσετε οι ίδιοι το κινητό μου τηλέφωνο. Για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι ορισμένα από τα πραγματικά περιστατικά.

Τι άλλο μου μένει;

Τίποτε έως αυτή τη στιγμή.

Γιατί, "όλα περνούν, μόνο η αλήθεια μένει"».

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel