Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ομιλία Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή: Επίδομα στο ΠΝ και νέο μισθολόγιο στις Ενοπλες Δυνάμεις | Απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ

banner roots

Ομιλία Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή: Επίδομα στο ΠΝ και νέο μισθολόγιο στις Ενοπλες Δυνάμεις | Απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ
07.02.2023 | 08:57

Ομιλία Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή: Επίδομα στο ΠΝ και νέο μισθολόγιο στις Ενοπλες Δυνάμεις | Απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή και η παρέμβαση του στο νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας που συζητείται στην Ολομέλεια στοχεύει στην ανάδειξη της πολιτικής ενίσχυσης των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση, την αναγνώριση του ρόλου τους στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και την αμυντική θωράκιση της χώρας που έχει επιτευχθεί κατά την διακυβέρνηση της ΝΔ.

 
Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για την ρύθμιση με την οποία χορηγείται επίδομα 105 έως 500 ευρώ (+115 ευρώ για όσους έχουν τέκνα)  στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούν στα πλοία του Στόλου, ενώ ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναφερθεί στο νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση και θα ισχύσει από το 2024 μαζί με το νέο μισθολόγιο για όλους τους κρατικούς φορείς.
 
Ατού της Κυβέρνησης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η Άμυνα και η εξωτερική πολιτική
Η παρέμβαση του κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου αποτελεί και μια ευκαιρία να αναφερθεί σε όσα έχουν γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύς της χώρας, τόσο με τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων με τα αεροσκάφη Ραφάλ και τις φρεγάτες Μπελαρά, όσο και με την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πεδίο της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής αποτελεί ένα από τα ατού της κυβέρνησης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική σκακιέρα και ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κεφαλαιοποιήσει τα αποτελέσματα που έχει επιτύχει η κυβέρνηση σε αυτούς του τομείς. Σε κάθε ευκαιρία, εξάλλου, στηλιτεύει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης την οποία χαρακτηρίζει «εθνική εξαίρεση» καθώς στάθηκε απέναντι στις αμυντικές συμφωνίες της χώρας αλλά και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως σημειώνουν συνεργάτες του.  Η αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή δίνει την δυνατότητα στον πρωθυπουργό να τονίσει την απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ενίσχυση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή.
 
Η τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη
Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται, επίσης, να αναφερθεί στην τροπολογία της κυβέρνησης για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη και τον αποκλεισμό από τις εκλογές όλων όσων έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία θα ψηφιστεί την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις να παραμερίσουν τις αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες για ένα θέμα που αφορά την ίδια τη Δημοκρατία και να συμβάλλουν στην θωράκιση της. Επί της ουσίας της τροπολογίας δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές καθώς είναι σημαντικό, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, να μην δημιουργούνται θέματα αντισυνταγματικότητας, κάτι που δεν διασφαλίζει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που βασίζεται στον αντιρατσιστικό νόμο.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel