Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ολική επαναφορά Πολάκη: Επιτέθηκε σε Χατζηνικολάου λίγες ώρες μετά την επιστροφή | «Ζητήστε συγγνώμη από τον λαό»

banner roots

Ολική επαναφορά Πολάκη: Επιτέθηκε σε Χατζηνικολάου λίγες ώρες μετά την επιστροφή | «Ζητήστε συγγνώμη από τον λαό»
19.03.2023 | 08:18

Ολική επαναφορά Πολάκη: Επιτέθηκε σε Χατζηνικολάου λίγες ώρες μετά την επιστροφή | «Ζητήστε συγγνώμη από τον λαό»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Λίγες ώρες... ζωής είχε η δέσμευση του Παύλου Πολάκη για «κατάπαυση πυρός» σε ό,τι αφορά τη στοχοποίηση προσώπων.

Μετά τις ραγδαίες, χθεσινές εξελίξεις με την επιστροφή Πολάκη στα ψηφοδέλτια, αρκετοί ήταν εκείνοι που προέβλεπαν ότι σύντομα θα ανακύψουν τα ίδια προβλήματα. Όπως φάνηκε, επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο, καθώς ο Παύλος Πολάκης «ξαναχτύπησε» με ανάρτησή του μετά τα μεσάνυχτα.
 
Ο Πολάκης ξαναχτυπά: «Ζητήστε συγγνώμη από τον λαό γι' αυτά που κάνετε 13 χρόνια τώρα ως "δημοσιογράφοι"»
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου ανάρτησε ένα tweet στο οποίο ανέφερε ότι ο Πολάκης «ζήτησε συγνώμη ΜΟΝΟ από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ,για να ξαναμπεί στο ψηφοδέλτιο και να μη χάσει τη βουλευτική ασυλία. Ξέρει ότι έρχονται μηνύσεις και αγωγές για την άθλια στοχοποίηση δημοσιογράφων και δικαστών που διέπραξε και την οποία επαναλαμβάνει στην επιστολή του».
 
Λίγα λεπτά πριν τη μια τα ξημερώματα, ο Παύλος Πολάκης πήρε ανά χείρας το πληκτρολόγιο και απάντησε:
 
«Περιμένω .ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ!!! Ζητήστε συγγνώμη από το λαό για αυτά που κανετε 13 χρόνια ως «δημοσιογράφοι» και μετά τα ξαναλέμε …»
 
Ο επίμαχος διάλογος Χατζηνικολάου – Πολάκη:
 
 
Ο Νίκος Χατζηνικολάου επανήλθε γράφοντας: «Θα τα πούμε στη δικαιοσύνη! Αμετανόητος… Προσχηματική συγνώμη για τα μάτια της κομματικής ηγεσίας και για τη βουλευτική ασυλία και αποζημίωση!»
 
«Αρπάχτηκε» και με τον Άδωνι Γεωργιάδη
Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε σχολιάσει στο Twitter την επιστροφή Πολάκη στα ψηφοδέλτια λέγοντας πως «είχα πολλές φορές πει όλο αυτό το διάστημα ότι προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο Τσίπρας θα αφήσει τον Πολάκη…είναι μεταξύ τους όπως το νύχι με το κρέας». Σήμερα απλά ολοκληρώθηκε το θέατρο».
 
Ο Παύλος Πολάκης δεν άφησε ούτε αυτό αναπάντητο, και σχολίασε αφήνοντας να αιωρούνται απειλές για δικαστήρια μετά τις εκλογές:
 
«Φτιάξε καλάθι μπακαλιάρου εσύ και βρες δικηγόρους για τότε που θα διευκρινίζουμε τα αδιευκρίνιστα…».
 
 
Ο κ. Γεωργιάδης, σε δεύτερο χρόνο, σχολίασε πως «μου είχε περάσει από το μυαλό η ιδέα ότι στη συμφωνία επιστροφής Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ θα του έπαιρναν και τα κινητά, ειδικά τις μεταμεσονύκτιες ώρες... Τελικά έκανα λάθος, οπότε έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια ακόμη. Κοινώς θα γελάσουμε πολύ με αυτόν...».
 
 
«Σιγά μην τους κάναμε το χατίρι» -Η πρώτη του ανάρτηση
Ο Παύλος Πολάκης, μετά την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε κάνει μια ανάρτηση την οποία συνόδευε με φωτογραφία που περπατά δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα:
 
«Μαζί για τη μεγάλη ΝΙΚΗ! Πιο ενωμένοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Για να ανασάνει η χώρα! Για δικαιοσύνη παντού!
 
ΥΓ1: Σιγά μην τους κάναμε το χατίρι…
ΥΓ2: Η Κρήτη δείχνει πάντα τον δρόμο…», έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ»
 
 
Το χρονικό της επιστροφής Πολάκη
Η επιστροφή Πολάκη στα ψηφοδέλτια «κλείδωσε» το απόγευμα του Σαββάτου. Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η Πολιτική Γραμματεία έλαβε υπόψη την επιστολή του Παύλου Πολάκη στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του.
 
«Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος», αναφέρει, αρχικά, η ανακοίνωση.
 
«Το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
 
Πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις», προσθέτει.
 
«Η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», καταλήγει.
 
Οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στην εισήγησή του για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της εισήγησής του.
 
Μετά την επιστολή-«συγγνώμης» του κ. Πολάκη, ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο ζητώντας εισβολή στο κράτος με προγραφές,δημοσιογράφων, δικαστών, τραπεζιτών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το παράθυρο επιστροφής.
 
«Δεν είμαστε κόμμα των διαγραφών και των προγραφών. Αντίθετα, είμαστε κόμμα των εγγραφών. Με ανοιχτές πόρτες, διάφανη λειτουργία, ανοιχτή καρδιά.Αλλά είμαστε κόμμα που σημαίνει ότι έχουμε κανόνες και συλλογικές επεξεργασίες. Και κανένας δε μπορεί να βγαίνει έξω από αυτές. Στο κόμμα μας υπάρχουν όλες οι δικλείδες, οι δημοκρατικές δυνατότητες, οι λειτουργίες, για να μη φιμώνεται κανείς και για κανένα λόγο», ανέφερε στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας.
 
«Η επιστολή του σύντροφου Πολάκη όμως μας καλεί να τα συζητήσουμε. Μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.
 
Να σημειωθεί ότι πριν την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, ο Μιχάλης Χαιρετάκης ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Σε αυτόν τον αγώνα δεν χρειάζονται μικροπολιτικές, εγωισμοί, θέσεις, καρέκλες και μηχανισμοί. Αποσύρω την υποψηφιότητα μου η οποία είχε την ομόφωνη έγκριση της πολιτικής γραμματείας για να στηρίξω ένα πραγματικό αγωνιστή,να διευκολύνω αυτούς οι οποίοι νομίζουν οτι θα κερδίσουν από την μη υποψηφιότητα μου,να βοηθήσω όσο μου είναι δυνατό στην ηρεμία και ομοψυχία για το μεγάλο διακύβευμα που είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η επιστολή-«συγγνώμη» του Παύλου Πολάκη
Εχθές, ενόψει της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας με επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να τον αμφισβητήσει.
 
Παράλληλα, χαρακτήρισε «αστοχία» την εκρηκτική αντίδραση του για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Χανιά. «Σε ό,τι αφορά την ανάρτησή μου σχετικά με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, παρά το ότι αποτέλεσε αντίδραση στη δικαιολογημένη έκπληξη που μου προκάλεσε η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, αναγνωρίζω εντούτοις ότι αποτέλεσε αστοχία, καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των οργάνων του κόμματος», ανέφερε.
 
Σχετικά με την στοχοποίηση προσώπων σε ανάρτησή του, δήλωσε «ότι επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, την οποία άλλωστε μέχρι να δημιουργηθεί θέμα, δεν είχα καν διαβάσει».
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel