Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σόιμπλε: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη στα δύσκολα
afoi poriazi
Σόιμπλε: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη στα δύσκολα
02.04.2014 | 08:46

Σόιμπλε: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη στα δύσκολα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε διευκρινίσεις για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην αποκλειστική του συνέντευξη στη Δημόσια Τηλεόραση, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα εκπονήθηκε, βάσει του συνόλου του χρέους και εκτείνεται έως το τέλος του 2014.

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι θα ελεγχθούν τα στοιχεία, αν υπάρχει πλεόνασμα και «θα αποφασίσουμε, αν χρειάζεται περαιτέρω στήριξη. Αυτή ήταν η προηγούμενη απόφαση, τώρα περιμένουμε τα στοιχεία», προσθέτοντας, ωστόσο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πορεία.

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε τη στήριξη της Γερμανίας στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας, όμως ότι κανένας στη Γερμανία ούτε ο υπουργός Οικονομικών δεν ευθύνονται για την κατάσταση στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι μία Ένωση είναι επιτυχημένη, όταν βοηθά τον πιο αδύνατο. «Δεν θα αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα στα δύσκολα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Σόιμπλε είχε το απόγευμα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η πορεία σύστασης του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης με τον Γερμανό υπουργό.

Από ελληνικής πλευράς έγινε ενημέρωση για την πρόοδο των δράσεων και αναφέρθηκε από τον υπουργό ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες μελέτες και ενέργειες για τη σύσταση του ταμείου καθώς και ότι έχουν εξευρεθεί και τα κεφάλαια από ελληνικής πλευράς.

Υπενθυμίζεται ότι με το ποσό των 30 εκατ. ευρώ θα συμμετάσχει στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο το Ίδρυμα Ωνάση.

Στο μεταξύ μέχρι το τέλος του μήνα θα απαντήσει και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εάν θα συμμετάσχει στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τον πρόεδρο της ΕΤΕπ κ. Βέρνερ Χόιερ. Η εκτίμηση του υπουργείου είναι ότι μέσα στο α' εξάμηνο του 2014 θα ξεκινήσει σταδιακά η λειτουργία του.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018