Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ξεκινά δωρεάν διανομή φρούτων στα σχολεία

computing cert aitisi it

PERIFEREIA B AIGAIOY MEDIA 350x250 LIMNOY

loukas ekloges

Ξεκινά δωρεάν διανομή φρούτων στα σχολεία
08.04.2014 | 09:44

Ξεκινά δωρεάν διανομή φρούτων στα σχολεία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα
Ξεκινά το πρωί της Τρίτης στην Αττική το πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων και φρουτοσαλάτας στα σχολεία, η οποία έχει ήδη αρχίσει στη Θεσσαλονίκη.  Το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης των φρούτων στα σχολεία για το σχολικό έτος 2013-2014» θα υλοποιηθεί φέτος στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Πέρυσι, φρούτα είχαν διανεμηθεί σε σχολεία της Περιφέρειας.
 
Το πρόγραμμα προβλέπει διανομή μήλων και πορτοκαλιών ολοκληρωμένης διαχείρισης και  φρουτοσαλάτας, η οποία περιλαμβάνει ροδάκινο, αχλάδι, βερίκοκο και φυσικό χυμό σταφυλιού, σε 1.400 σχολεία και 280.600 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κάθε μαθητής θα πάρει, σε πέντε δόσεις, 10 φρουτοσαλάτες, 22 πορτοκάλια και 22 μήλα.
 
«Μέσα από αυτό το πρόγραμμα αλλά και από το πρόγραμμα της επιδότησης γάλακτος στα σχολεία θέλουμε να εξοικειώσουμε τα παιδιά με τα εξαιρετικής ποιότητας τρόφιμα του τόπου μας, καθώς η κατανάλωσή τους έχει ιδιαίτερη σημασία για την υγιεινή διατροφή», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.
 
Στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 - 2020 (νέα ΚΑΠ) το πρόγραμμα  θα είναι διευρυμένο και τροποποιημένο. Τα παιδιά θα επισκέπτονται φάρμες με οπωρώνες ή θα παρακολουθούν πως παράγεται το γάλα σε επιδείξιμες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, πως πηγαίνει το γάλα στη βιομηχανία παστερίωσης κλπ. «Θέλουμε οι μαθητές να εξοικειωθούν με αυτή την παραγωγική διαδικασία, να τη γνωρίσουν να την καταλάβουν, να εκτιμήσουν τις προσπάθειες που κάνει καθημερινά ο αγρότης, να εκτιμήσουν τον ιδρώτα του και να αγαπήσουν το επάγγελμα αυτό που προσφέρει στον άνθρωπο την πολύτιμη τροφή του», επισημαίνει ο υπουργός.
 
Πρόσφατα με τον νόμο 4235/14 θεσμοθετήθηκε το Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα  και η οικοτεχνία, δυο νέοι  θεσμοί που στόχο έχουν την ανάδειξη της παραγωγικής διαδικασίας, της  παράδοσης και της γαστρονομίας. Παράλληλα, στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, το θεσμικό πλαίσιο προώθησης των αγροτικών προϊόντων της ΕΕ θα εκσυγχρονιστεί ενώ, θα αυξηθούν σταδιακά  τα διατιθέμενα κοινοτικά κονδύλια, τα οποία από 61,5 εκατ. ευρώ το 2013 θα ανέλθουν σε  200 εκατ. ευρώ έως το 2020.
 
Πηγή: tovima.gr
 
 
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

thumbnail FP banner 400x400 GR

 

seajets superRunner

 

youtube channel