Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Απειλές κατά του μητροπολίτη Παύλου
pame boreio aigaio

xaritakis wide

Απειλές κατά του μητροπολίτη Παύλου
21.10.2012 | 12:04

Απειλές κατά του μητροπολίτη Παύλου

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Απειλητικά τηλεφωνήματα κατά της σωματικής του ακεραιότητας δέχεται ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, από ακροδεξιούς που ενοχλήθηκαν για τη δημόσια παρέμβασή του κατά της Χρυσής Αυγής.

«Το κομμούνι θα το κάψουμε», κραύγασε ο άγνωστος που τηλεφώνησε το πρωί της Τετάρτης στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου της Σιάτιστας. Ο νεωκόρος του Ναού που απάντησε στο τηλέφωνο άκουσε άφωνος τον οργισμένο άνδρα από την άλλη άκρη της γραμμής να υβρίζει με ακατονόμαστες φράσεις τον δεσπότη και να του ζητά στο εξής να σωπάσει, αν δεν θέλει να υποστεί τις συνέπειες. Στο ίδιο τηλέφωνο έγιναν κι άλλες κλήσεις, από φερόμενους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, μέλη εθνικιστικών οργανώσεων και πολίτες, οι οποίοι σε πιο ήπιους τόνους από τον παραπάνω εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την παρέμβαση του μητροπολίτη.

 

Πολλαπλάσιες όμως ήταν οι θετικές αντιδράσεις στην παρέμβαση του μητροπολίτη, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση πριν από λίγες μέρες με το άρθρο του στο ηλεκτρονικό πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων romfea.gr, με αφορμή τα πρωτοφανή γεγονότα έξω από το θέατρο όπου ανέβαινε η παράσταση «Corpus Christi».

Σε αυτό χαρακτήριζε τη «Χρυσή Αυγή» ως «Μαύρη Νύχτα» και υπογράμμιζε πόσο επικίνδυνη είναι η ταύτισή της με τους Χριστιανούς, καθώς «η Χ.Α.διώκει, προσβάλλει και εξευτελίζει καθημερινά τον Χριστό και το πράττει στα πρόσωπα των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών».Ο μητροπολίτης χαρακτήριζε θλιβερό το γεγονός ότι κάποιοι «χριστιανοί αγωνιστές» ταυτίστηκαν με τη Χρυσή Αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018