Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός | Υπέταξε με 85-71 τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε τον τίτλο στο μπάσκετ

the roots web banners 06

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός | Υπέταξε με 85-71 τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε τον τίτλο στο μπάσκετ
08.06.2025 | 23:23

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός | Υπέταξε με 85-71 τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε τον τίτλο στο μπάσκετ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού AKTOR με 85-71 στο 4ο Game των τελικών της Stoiximan GBL στο ΣΕΦ και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας.

Στο κατάμεστο ΣΕΦ, ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων», Κώστας Παπανικολάου, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με τρίποντο, ο Γκραντ όμως απάντησε και αυτός με τρεις. Ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με τους Παπανικολάου και Πίτερς για το +6, ωστόσο στη συνέχεια οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν ιδιαίτερα άστοχοι, ενώ το καλάθι του Μήτογλου στο φινάλε του δεκαλέπτου μείωσε στους 4 για το 19-15.
 
 
Ο Ντίνος Μήτογλου σκόραρε και στην αρχή της δεύτερης περιόδου για το 19-17, οι βολές του ΜακΚίσικ διεύρυναν και πάλι τη διαφορά στους 6, ο Ναν απάντησε με τρεις, αλλά οι Ντόρσεϊ και ΜακΚίσικ οι οποίοι πίεζαν την άμυνα των «πρασίνων» και έκαναν εξαιρετική δουλειά έχοντας μαζί 17 πόντους, βοήθησαν τον Ολυμπιακό να ξεφύγει στους +11.
 
Στο 2:22, ο Χουάντσο με τρίποντο έκανε το 39-33, ωστόσο στο 1:13, οι «ερυθρόλευκοι» δέτηκαν ακόμα ένα πλήγμα, καθώς ο Σάσα Βεζένκοφ τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παρκέ κουτσαίνοντας.
 
Ο Ερναγκόμεθ όμως και πάλι ήταν αυτός που «κράτησε» τον Παναθηναϊκό, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο με 42-38.
 
Τρίποντο με το «καλημέρα» πέτυχε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στην τρίτη περίοδο για το 45-38, στη συνέχεια ο Ναν με ένα πολύ δύσκολο καλάθι μείωσε τη διαφορά. Ο Ολυμπαικός βρέθηκε και πάλι στο +11 μετά το καλάθι του Ντόρσεϊ, ο Όσμαν απάντησε αμέσως, ενώ ο πρώτος με ένα απίθανο τρίποντο έγραψε το 54-42.
 
 
Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Φουρνιέ ξεφυγαν στο +12, στα 51" ο Σλούκας μείωσε στους 8, ο Γάλλος όμως απάντησε αμέσως. Ο Παπαπέτρου με βολές μείωσε στους 10, αλλά το καλάθι του Πίτερς στην «εκπνοή» της τρίτης περιόδου, διαμόρφωσε το 64-52.
 
Ο Κώστας Σλούκας πέτυχε τους πώτους πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, στο 8:51 ο ασταμάτητος ΜακΚίσικ με ένα θεαματικό κάρφωμα μεγάλωσε τη διαφορά στους 14, ο ίδιος έκανε το 71-54, ενώ ο Γκραντ απάντησε για το 71-57.
 
Οι Παπανικολάου και Πίτερς οδήγησαν τον Ολυμπιακό στο +22, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μείωσει έστω και λίγο, αν και το σκορ ήταν αδύνατον να ανατραπεί, με το 4ο Game να λήγει με 85-71 και την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να κατακτά τον τίτλο της Stoiximan GBL.
 
Τα δεκάλεπτα: 19-15, 42-38, 64-52, 85-71
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel