Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>New Europe: Θύματα της κρίσης τα ελληνόπουλα - 680.000 στο όριο της φτώχειας

afoi poriazi

charitakis banner new

New Europe: Θύματα της κρίσης τα ελληνόπουλα - 680.000 στο όριο της φτώχειας
29.05.2014 | 19:46

New Europe: Θύματα της κρίσης τα ελληνόπουλα - 680.000 στο όριο της φτώχειας

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Ελλάδα

Τα... απόνερα της οικονομικής κρίσης που χτύπησαν την Ελλάδα από το 2008 και εντεύθεν, είναι ακόμα εμφανή. Ίσως γιατί τώρα φαίνονται με πιο έκδηλο τρόπο οι «μαύρες» τρύπες που άφησαν πίσω τους στο οικονομικό και κοινωνικό πεδίο.

Σε αυτή την «πληγή» αναφέρεται ο ιστότοπος New Europe, εστιάζοντας στις επιπτώσεις που είχε και έχει η οικονομική κρίση στα παιδιά και στις οικογένειες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνική Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, περίπου 686.000 παιδιά στην Ελλάδα (35,4% του συνόλου) βρίσκονται υπό το άμεσο φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

Με το 28% περίπου της εργατικής δύναμης στην Ελλάδα να είναι εκτός εργασίας, ο αριθμός των ανηλίκων που μεγαλώνουν σε νοικοκυριά ανέργων έχει αυξηθεί 70% μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Αυτό είχε ως άμεσο αποτέλεσμα να επιδεινωθούν δραματικά οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, καθώς ζουν με γονείς που είτε ο ένας, είτε και οι δύο έχουν χάσει τις δουλειές τους. Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν χάσει την πρόσβαση τους στην ασφάλιση και την κοινωνική πρόνοια.

Το άρθρο αναφέρεται στη δράση των ΜΚΟ που προσφέρουν τρόφιμα, είδη ένδυσης, υγειονομική περίθαλψη, ακόμη και ψυχολογική υποστήριξη στους μη έχοντες. Μάλιστα, υπάρχουν ανησυχητικά στοιχεία που δηλώνουν πως ολοένα και περισσότερα παιδιά αναγκάζονται να δουλέψουν για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, περίπου 6.000 ανήλικοι δούλευαν το 2012. Ανεπιβεβαίωτες εκτιμήσεις θεωρούν πως ο πραγματικός αριθμός είναι ακό9μα μεγαλύτερος. Ως εκ τούτου τα ποσοστά των παιδιών που εγκατέλειψαν πρόωρα το σχολείο έχουν επίσης αυξηθεί αρκετά. Στατιστικά στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι το 11,4% των σπουδαστών στην Ελλάδα, διέκοψαν τις σπουδές τους κατά το 2012.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018