Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>«Κλάταρε» το Taxisnet από τη «βροχή» δηλώσεων Ε9

afoi poriazi

charitakis banner new

«Κλάταρε» το Taxisnet από τη «βροχή» δηλώσεων Ε9
30.05.2014 | 00:25

«Κλάταρε» το Taxisnet από τη «βροχή» δηλώσεων Ε9

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Στα όρια των αντοχών του βρίσκεται το Taxisnet λόγω της αθρόας υποβολής δηλώσεων Ε9, με αποτέλεσμα να απαιτούνται ώρες για τη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού εντύπου. Όπως επισημαίνουν στελέχη του ΚΕΠΥΟ, ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες υποβάλλονταν 2.000- 3.000 έντυπα, τα τελευταία 24ωρα ο ρυθμός έφτασε στις 35.000, με συνέπεια να δοκιμάζεται η υπομονή φοροτεχνικών, λογιστών και φορολογούμενων.

Με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση- όπως επανέλαβε για μια ακόμα φορά ο Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στη Θεσσαλονίκη- και με δεδομένο, επίσης, ότι την Παρασκευή που εκπνέει η προθεσμία υποβολής του Ε9 για τις μεταβολές του 2013, θα πρέπει συν τοις άλλοις να υποβληθούν εκκαθαριστικές και περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, το οικονομικό επιτελείο αναζητά λύση για όσους δεν προλάβουν ή δεν μπορέσουν να υποβάλουν το έντυπο για τα ακίνητα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λύση που προκρίνεται είναι να υποβληθούν (εμπροθέσμως) όσα Ε9 είναι δυνατόν έως το βράδυ της 30ης Μαίου και αμέσως μετά να ετοιμαστεί και να ψηφιστεί ειδική διάταξη έως τις 20 Ιουνίου- οπότε θα γίνει η εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων- η οποία θα δίνει τη δυνατότητα υποβολής τροποποιητικής δήλωσης Ε9 έως το Σεπτέμβριο χωρίς το προβλεπόμενο πρόστιμο των 100 ευρώ για εκπρόθεσμη υποβολή.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018