Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού οι φοροελαφρύνσεις

the roots web banners 06

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού οι φοροελαφρύνσεις
16.09.2014 | 08:42

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού οι φοροελαφρύνσεις

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Να εντάξει στο προσχέδιο του προϋπολογισμού στις αρχές Οκτώβρη τις φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που βρίσκεται σε φάση ανταλλαγής στοιχείων με την τρόικα για τον σκοπό αυτό.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα η αποστολή στην τρόικα των φακέλων με τα στοιχεία αλλά και την αιτιολόγηση των προτάσεων τόσο για την παράταση με μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης τα επόμενα δυο έτη όσο και για τις περισσότερες δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες και ταμεία, με επιδίωξη μέχρι και τις 100 δόσεις.

Παράλληλα, επιδιώκεται η ένταξη στον προϋπολογισμό της μερικής αποκατάστασης του μισθολογίου των ενστόλων αλλά και η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση που ήδη έχει αποσταλεί ως φάκελος στους εκπροσώπους των δανειστών.

Σε δεύτερη φάση, αναμένεται το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος τόσο για φυσικά πρόσωπα όσο και για τις επιχειρήσεις.

Από την πλευρά της, η τρόικα πιέζει τόσο για το δημοσιονομικό κενό του 2015 που υπολογίζεται από αυτήν στα 2 δισ. ευρώ όσο και για το πεδίο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Για το πρώτο, οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης το φέρνουν κοντά στα 700 εκατομμύρια ευρώ ενώ για το δεύτερο, αναζητείται αντίδοτο στην επιμονή της τρόικα για πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση επιθυμεί την ολοκλήρωση του έργου των προαπαιτουμένων μέχρι το τέλος του έτους, όταν και ολοκληρώνεται το τρέχον πρόγραμμα, με τον Γκίκα Χαρδούβελη να επισημαίνει σε δηλώσεις του στο CNBC ότι μετά από αυτό η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να συνεχίσει μόνη της στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel