Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>«Μπουτάρης: Ενας πολιτικός από άλλο υλικό»

banner roots

«Μπουτάρης: Ενας πολιτικός από άλλο υλικό»
07.04.2013 | 15:15

«Μπουτάρης: Ενας πολιτικός από άλλο υλικό»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Επιλεγμένα

«Ο Έλληνας ήρωας που σκοτώνει τα δημοσιονομικά τέρατα» είναι ο τίτλος της καναδικής εφημερίδας Globe and Mail η οποία φιλοξενεί, στο πρωτοσέλιδό της μάλιστα, αφιέρωμα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον 70άρη που είναι «στολισμένος με τατουάζ και κοσμήματα, μέλος κάποτε του ΚΚΕ που μέσα από την ακαταστασία της ζωής του έχει βαλθεί να γίνει ο σωτήρας της πόλης του».

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει τον Γιάννη Μπουτάρη ως ένα πολιτικό φτιαγμένο από διαφορετικό υλικό που η δημοτικότητά του αυξάνει λόγω και του αποφασιστικού του ρόλου στην καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ επισημαίνει ότι αν πετύχει να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της χρεωμένης πόλης, η Ελλάδα θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι μία από τις πόλεις της δεν ακολουθεί την καθοδική πορεία της οικονομίας προς τη δυστυχία.



«Τερμάτισε την καριέρα του προκατόχου του, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος εστάλη στη φυλακή για τη μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στην Ελλάδα. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε στις 27 Φεβρουαρίου σε ισόβια κάθειρξη –μια ποινή συνήθως για δολοφόνους- για το ρόλο του στην υπεξαίρεση σχεδόν € 18 εκατ. από τα ταμεία της πόλης».

Η καναδική εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Μπουτάρης έστρεψε την προσοχή του στην ετοιμοθάνατη οικονομία της πόλης. Ξεκίνησε μια πολιτιστική επίθεση, με σκοπό να εκμεταλλευτεί την εβραϊκή και οθωμανική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης, κάποτε γνωστής ως «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων».

«Ο δήμαρχος έγινε πλασιέ της πόλης. Επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και πόλεις του Ισραήλ για να δώσει ομιλίες και να καλέσει τους δημοσιογράφους να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη…». Με επικρίνουν γι' αυτό αλλά δεν μπορούμε να ζούμε με το μίσος» λέει για το άνοιγμ'α του στην Τουρκία.

Παράλληλα αγκάλιασε το Gay Pride και «κέρδισε» μια μήνυση από την οργάνωση νεολαίας της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αναφέρεται ακόμη ότι για να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό τοποθέτησε ηλιακούς συλλέκτες στα σχολεία ώστε να μειωθεί το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο στόχος είναι η μείωση των ενεργειακών δαπανών της πόλης σχεδόν στο μηδέν, από περίπου € 5 εκατ. ευρώ το χρόνο, εντός τριών ετών.

Ωστόσο η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να έχει τεράστια προβλήματα. «Οι δρόμοι είναι βρώμικοι, η κυκλοφορία ένας εφιάλτης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπουτάρης λέει ότι η δουλειά είναι εξαντλητική, αλλά θα θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος και πάλι, από μια αίσθηση καθήκοντος. «Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου πολίτη, ότι δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτόν τον κόσμο, ότι ζούμε μέσα στην κοινωνία και ότι πρέπει να συμμετέχουμε στην κοινωνία», καταλήγει το άρθρο με τα λόγια του δημάρχου.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το