Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Τα μοντέλα κάνουν δίαιτα με... χαρτομάντιλα, αποκαλύπτει πρώην διευθύντρια της Vogue

banner roots

Τα μοντέλα κάνουν δίαιτα με... χαρτομάντιλα, αποκαλύπτει πρώην διευθύντρια της Vogue
09.04.2013 | 13:14

Τα μοντέλα κάνουν δίαιτα με... χαρτομάντιλα, αποκαλύπτει πρώην διευθύντρια της Vogue

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα
Έναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκε η Κρίστι Κλέμεντς, πρώην διευθύντρια της αυστραλιανής έκδοσης της Vogue ώστε να σφραγίσει την απομάκρυνσή της από το τιμόνι του περιοδικού ύστερα από 13 χρόνια. Εγραψε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο αφιερωμένο στις σκοτεινές πλευρές της βιομηχανίας της μόδας. Η πιο σοκαριστική αναφορά στις σελίδες του «The Vogue Factor», όπως το ονόμασε, είναι στις ακραίες συμπεριφορές των μοντέλων για να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους. Αν και δημοσίως κάποιες από τις συνεργάτιδές της δήλωναν πως τρέφονταν καλά, η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Οταν είχαν κάποια δουλειά, έτρωγαν χαρτομάντιλα ώστε να γεμίζει το στομάχι τους και να μη χρειάζονται στερεά τροφή.
Κάτι αντίστοιχο είχε άλλωστε ομολογήσει και η αμερικανίδα Εϊμι Λέμονς. Το μοντέλο, αναφερόμενο στις διατροφικές διαταραχές στον χώρο της, αποκάλυψε πως αρκετές κοπέλες ξεγελούν την πείνα τους καταπίνοντας βαμβάκι βουτηγμένο σε χυμό ώστε να μην παίρνουν κιλά.
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της ακραίας συμπεριφοράς το διαπίστωσε η Κλέμεντς σε ένα ταξίδι της στο Μαρόκο. Εκεί, η κοπέλα που πρωταγωνιστούσε στη φωτογράφιση πέρασε τρεις ολόκληρες ημέρες χωρίς να βάλει τίποτα στο στόμα της. Στο ταξίδι τής επιστροφής ήταν τόσο καταπονημένη, που δεν μπορούσε να κρατήσει καλά καλά τα μάτια της ανοιχτά.  
Η συγγραφέας υποστηρίζει ακόμα πως το πόσο αδύνατο πρέπει να είναι το κάθε μοντέλο για να κάνει καριέρα στη μόδα διαφέρει από χώρα σε χώρα. Ενα κορίτσι που στην Αυστραλία έχει γίνει αρκετά αναγνωρίσιμο, αν θέλει να περπατήσει στις πασαρέλες του εξωτερικού, θα πρέπει να χωράει σε ρούχα τουλάχιστον δύο νούμερα μικρότερα. Αυτό το αδυνάτισμα είναι γνωστό στα γραφεία των περιοδικών ως «παρισινή σιλουέτα».
Παρά τις καταγγελίες της Αυστραλής, δεν λείπουν κι αυτοί που την κατηγορούν ότι στρέφεται εναντίον του χώρου που τόσα χρόνια υπηρετούσε. Η ίδια ωστόσο, μιλώντας στο CNN, τόνισε πως σκοπός της ήταν να ευαισθητοποιήσει τα νέα παιδιά που κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα στη μόδα.
Αν και η ίδια πέρυσι ήταν ανάμεσα στους 19 διευθυντές των κατά τόπους εκδόσεων της «Βογκ» που δεσμεύτηκαν ότι δεν θα συνεργάζονται με αποστεωμένα μοντέλα, παραδέχτηκε πως υπήρξαν φορές που έκανε τα στραβά μάτια. Ωστόσο δικαιολογήθηκε ότι «δεν μπορούσα να ελέγξω τις πασαρέλες, τους διευθυντές κάστινγκ ή τον τρόπο που οι σχεδιαστές θέλουν να δείξουν τα ρούχα τους». 
 
Πηγή: tanea.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel