Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σε έκθεση τα έργα των εικαστικών τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου

the roots web banners 06

Σε έκθεση τα έργα των εικαστικών τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου
07.04.2024 | 12:14

Σε έκθεση τα έργα των εικαστικών τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Μια πολύ δημιουργική χρονιά για το Λύκειο Ελληνίδων Λήμνου, φτάνει στο τέλος της, με μια ευχάριστη προσμονή για την έναρξη της επόμενης. Η ζωγραφική και η κεραμική αποτελούν δύο από τις εικαστικές τέχνες που κρατούν τα εργαστήρια του Λυκείου σε διαρκή καλλιτεχνική παραγωγικότητα.

Τα έργα των καλλιτεχνών, ενηλίκων στη ζωγραφική, παιδιών και ενηλίκων στην κεραμική, παρήχθησαν υπό την καθοδήγηση της ζωγράφου Κατερίνας Βερούτσου και της κεραμίστριας Κωνσταντίνας Δεσποτέρη αντίστοιχα, κατά το σεμιναριακό κύκλο 2023-2024. Ο κοινός παρονομαστής και το σημείο που ενώνει τα έργα αυτά είναι η αγάπη για την τέχνη και η έμψυχη συμμετοχή στο εργαστήριο, που μέσω της τέμπερας, του μολυβιού, του κάρβουνου, του μελανιού, της ακουαρέλας και του πηλού, έγινε καλλιτεχνική επικοινωνία και αποτυπώθηκε στο κάθε έργο, με τη σφραγίδα του κάθε δημιουργού.

Στην πρόσκλησή του το ΛτΕ Λήμνου αναφέρει:

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της έκθεσης των έργων των εικαστικών τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 και ώρα 20:00, στο χώρο τέχνης ΑΠΟΘΗΚΗ. Στην έκθεση παρουσιάζονται δημιουργίες δουλεμένες σε τονικότητες, σύνθεση, πορτρέτο, αφαιρετικές τεχνικές στη ζωγραφική και με πηλό διαφόρων θερμοκρασιών και ποικίλες τεχνικές διακόσμησης στην κεραμική.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό το Σάββατο 13/04, 10.00-22.00 και Κυριακή 14/04, 10.30-13.00.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το