Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ικανοποιημένοι οι Τούρκοι με την Visa Express: 17.000 τουρίστες θα κάνουν διακοπές στα ελληνικά νησιά

the roots web banners 06

Ικανοποιημένοι οι Τούρκοι με την Visa Express: 17.000 τουρίστες θα κάνουν διακοπές στα ελληνικά νησιά
08.04.2024 | 18:12

Ικανοποιημένοι οι Τούρκοι με την Visa Express: 17.000 τουρίστες θα κάνουν διακοπές στα ελληνικά νησιά

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η Visa Express θα μπορεί να εκδίδεται όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για τα εξής νησιά: Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Ρόδος, Σύμη, Καστελόριζο, Σάμος, Λέρος, Κάλυμνος και Κως.

Η τουριστική περίοδος την Ελλάδα ξεκινά σε λίγους μήνες και οι τούρκοι έθεσαν σε εφαρμογή το πρόγραμμα Visa Express που θα δίνει το δικαίωμα στους τούρκους ταξιδιώτες να ταξιδέψουν σε δέκα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Η πρώτη φάση του προγράμματος ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 Απριλίου σύμφωνα με την την τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας έξω από τα αρμόδια γραφεία στην Τουρκία υπάρχουν μεγάλες ουρές.

Η Visa Express θα μπορεί να εκδίδεται όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για τα εξής νησιά: Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Ρόδος, Σύμη, Καστελόριζο, Σάμος, Λέρος, Κάλυμνος και Κως.

Η Visa Express κοστίζει 60 ευρώ και μέχρι 18 ετών, ο ταξιδιώτης δεν πληρώνει τίποτα. Ενώ οι τουρκικές αρχές συμβουλεύουν τους τούρκους ταξιδιώτες να κάνουν ασφάλεια υγείας η οποία κοστίζει 15 ευρώ.

Ο Ρετζέπ Γιαβούζ, επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας Τουρισμού του Δημοτικού Συμβουλίου της Αττάλειας, εκτίμησε ότι περίπου 16.000 με 17.000 Τούρκοι πολίτες σχεδιάζουν να παραθερίσουν στα ελληνικά νησιά κατά τη διάρκεια των διακοπών του Eid.

Ενδεχομένως αυτός ο αριθμός να αυξηθεί σε 20.000, καθώς παράγοντες όπως η εγγύτητα, η οικονομική προσιτότητα και η ευκολία βίζας, μπορεί να προσελκύσουν και ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής.

Κλίμα ικανοποίησης στην Ελλάδα

Από πλευράς της Ελλάδας ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Μιχάλης Ροδίτης, εξηγώντας πως τα μηνύματα είναι πολύ καλά ενώ αναμένονται στα νησιά πολλές χιλιάδες επισκεπτών από την γείτονα:
«Το μέτρο, έκανε τελικά… “πρεμιέρα” την περασμένη Κυριακή και ενεργοποιήθηκε άμεσα. Εμείς με την σειρά μας, ενημερώσαμε τους συναδέλφους μας στην Τουρκία και δεν σας κρύβω, πως όλοι είδαν το μέτρο αυτό με πολλή ικανοποίηση. Μην ξεχνάτε ότι στις 8 Απριλίου, ξεκινάει το Μπαϊράμι, οπότε όλοι όσοι είχαν κάνει τις κρατήσεις τους και δεν είχαν βίζα, προχωρούν άμεσα στην διαδικασία για να μας επισκεφτούν. Ήδη από την Δευτέρα (1η Απριλίου) ξεκίνησαν να έρχονται οι φάκελοι με τις αιτήσεις και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, προβλέπεται από τις 8 έως 14 Απριλίου 2024, η άφιξη γύρω στους 3.500 επιβάτες (!!!). Επειδή το μέτρο θα βοηθήσει την οικονομία των νησιών, γιατί είναι διαρκές και σε ετήσια βάση. Δηλαδή, οι Τούρκοι πολίτες που επιλέγουν να επισκεφτούν τα νησιά μας (όχι με κρουαζιερόπλοια, ούτε αεροπορικώς) με τα πλοία της γραμμής, έχουν δικαίωμα 90 ημέρες –τις οποίες μπορούν να ‘σπάσουν’ σε 7ήμερα ή 3ήμερα κ.ο.κ. καθ όλη την διάρκεια του έτους! Συνεπώς, δεν υπάρχουν περιορισμοί ενώ η βίζα είναι μονή και έχει ισχύ μόνο στον γεωγραφικό προορισμό. Ενδεχομένως να ισχύσει και για τις θαλαμηγούς.
Το μέτρο έγινε με ιδιαίτερη ικανοποίηση δεκτό από όλη την αγορά, ενώ παρατηρούμε και σταθεροποίηση των τιμών στα καύσιμα που επίσης, βοηθάει τις μεταφορές. Από την 1η Ιουνίου ξεκινούν και νέα δρομολόγια προς Ρόδο, προς Σύμη από Μαρμαρίς, Φετιγιέ και Μπόντρουμ. Συνεπώς, οι όποιες απώλειες σημειωθούν από άλλες αγορές όπως η Ισραηλινή –λόγω του πολέμου και των συνθηκών- θα αναπληρωθεί στο έπακρο και με το παραπάνω από την γείτονα».

Πηγή: newpost.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το