Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Δήμος Λήμνου ζητάει να νοικιάσει πάρκινγκ στο Θάνος και δίνει προς ενοικίαση δημοτικό ακίνητο στο Μούδρο

the roots web banners 06

Ο Δήμος Λήμνου ζητάει να νοικιάσει πάρκινγκ στο Θάνος και δίνει προς ενοικίαση δημοτικό ακίνητο στο Μούδρο
12.04.2024 | 19:02

Ο Δήμος Λήμνου ζητάει να νοικιάσει πάρκινγκ στο Θάνος και δίνει προς ενοικίαση δημοτικό ακίνητο στο Μούδρο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Τη διενέργεια δημοπρασίας ενός ακινήτου στην δημοτική κοινότητα Θάνους που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων (πάρκιν) και ενός δημοτικού ακινήτου στο Μούδρο έκανε γνωστή με ανακοίνωση του ο Δήμος Λήμνου.

Πιο συγκεκριμένα

  • Περίληψη διακήρυξης διενέργειας δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στην Δημοτική Κοινότητα Μούδρου

Η Δήμαρχος του Δήμου Λήμνου έχοντας υπόψη την αριθ. 88/2024 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Διακηρύσσει ότι:

Εκτίθεται σε πλειοδοτική, φανερή και προφορική δημοπρασία η εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στην δημοτική κοινότητα Μούδρου, εμβαδού 70τμ για επαγγελματική χρήση (γραφείο) και με ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς τα 170,00€ μηνιαίως.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Μύρινας (Λιμάνι Μύρινας) ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής στις 24 Απριλίου 2024 , ημέρα Τετάρτη, και ώρα 10:00 έως 10:30. Σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί ενδιαφερόμενος η επαναληπτική δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 30 Απριλίου του 2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 έως 10:30.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε πέντε (5) έτη. Θα αρχίσει από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου και του τελευταίου πλειοδότη και θα λήγει σε πέντε (5) έτη, την αντίστοιχη ημερομηνία υπογραφής του συμφωνητικού.

Το μίσθωμα των ετών των επόμενων του πρώτου έτους, θα αναπροσαρμόζεται σε ποσοστό 3% από έτος σε έτος επί του τελευταίου μισθώματος.

Παράταση της μίσθωσης επιτρέπεται μετά από σύμφωνη γνώμη και των δύο (2) μερών και σχετική απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Δήμου Λήμνου.

Στην Δημοπρασία δεν γίνονται δεκτοί οφειλέτες προς τον Δήμο Λήμνου και όσοι δεν προσκομίσουν ως εγγύηση στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας γραμμάτιο κατάθεσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας, ποσού ίσο με το ένα δέκατο (1/10) του οριζόμενου ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς της διακήρυξης που θα αντικατασταθεί μετά την υπογραφή της σύμβασης με άλλη ποσού ίσου με το ανωτέρω ποσοστό επί του μισθώματος που επιτεύχθηκε. Το παραπάνω ποσό μπορεί να κατατεθεί και στο Ταμείο του Δήμου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση για τους όρους της σχετικής διακήρυξης στα κατά τόπους γραφεία των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Λήμνου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο site του Δήμου (www.limnos.gov.gr) και στο τηλέφωνο 2254350031.


  • Περίληψη διακήρυξης διενέργειας επαναληπτικής δημοπρασίας για την μίσθωση ακινήτου στην δημοτική κοινότητα Θάνους που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων (πάρκιν).

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Έχοντας υπόψη την αριθ. 87/2024 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής,

Προκηρύσσει τη διενέργεια μειοδοτικής, φανερής και προφορικής επαναληπτικής δημοπρασίας, για τη μίσθωση ενός (1) ακινήτου στην δημοτική κοινότητα Θάνους που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων (πάρκιν).

Το προσφερόμενο ακίνητο πρέπει να βρίσκεται στην δημοτική κοινότητα Θάνους του Δήμου Λήμνου, να έχει εμβαδόν τουλάχιστον 350,00τμ και να συνορεύει με δημοτική οδό, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή είσοδος των οχημάτων.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε πέντε (5) έτη αρχόμενα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης μίσθωσης και με δυνατότητα παράτασης επιπλέον δύο (2) ετών, σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο από το Δήμο.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης.

Οι προσφορές ενδιαφέροντος κατατίθενται στο Δήμο και στη συνέχεια η αρμόδια δημοτική υπηρεσία τις αποστέλλει στην επιτροπή του άρθρου 7 του ΠΔ 270/81, η οποία με επιτόπια έρευνα, κρίνει περί της καταλληλότητας των προσφερομένων ακινήτων και περί του αν ταύτα πληρούν τους όρους της παρούσας διακήρυξης. Η επιτροπή συντάσσει σχετική έκθεση, εντός δέκα (10) ημερών από της λήψεως των προσφορών. Οι λόγοι αποκλεισμού ενός ακινήτου αιτιολογούνται επαρκώς στην έκθεση.

Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης της δημοπρασίας παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Λήμνου στην Μύρινα (κτίριο ΕΑΣ 2ος όροφος) και στο τηλέφωνο 2254350031. Επίσης η διακήρυξη έχει αναρτηθεί και στο site του Δήμου στη διεύθυνση www.limnos.gov.gr.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το