Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Ελληνόπουλο μιλά στα 21 του 11 γλώσσες
Ελληνόπουλο μιλά στα 21 του 11 γλώσσες
26.02.2013 | 15:18

Ελληνόπουλο μιλά στα 21 του 11 γλώσσες

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Καλά Νέα

 Ονομάζεται Άλεξ Ρόουλινγκς, είναι 20 ετών και εδώ και λίγες ημέρες απολαμβάνει τον τίτλο του πιο πολύγλωσσου φοιτητή του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο ελληνικής καταγωγής Άλεξ μιλάει ήδη άπταιστα 11 γλώσσες. Και ασφαλώς δεν έχει καμία διάθεση να σταματήσει σε αυτές.

Φοιτητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (σπουδάζει ρωσικά και γερμανικά) ο Άλεξ, ο οποίος μένει μόνιμα στο Λονδίνο, μιλάει 11 γλώσσες σε πολύ καλό επίπεδο: αγγλικά, ελληνικά, γερμανικά, ισπανικά, ρωσικά, ολλανδικά, αφρικανικά, γαλλικά, εβραϊκά, ιταλικά και καταλανικά.

Οι πρώτες δύο γλώσσες που έμαθε ήταν τα ελληνικά και αγγλικά αφού «η μητέρα μου είναι μισή Ελληνίδα και όταν ήμουν παιδί, μού μιλούσε πάντα και στα αγγλικά και στα ελληνικά και λίγο στα γαλλικά». Από εκεί και πέρα ακολούθησαν οι υπόλοιπες.

«Πώς δεν μπερδεύεται;», είναι μια μάλλον λογική απορία. Ο Άλεξ θεωρεί ότι κάθε γλώσσα έχει τη δική της προσωπικότητα και σπάνια θα μπερδευτεί μόνο όταν δύο γλώσσες έχουν παρόμοιες προσωπικότητες όπως είναι τα ελληνικά με τα ισπανικά ή τα ολλανδικά με τα αφρικανικά.

Αγαπημένη του γλώσσα; Τα ελληνικά, όπως δηλώνει ο ίδιος στο αφιέρωμα που του έκανε το BBC. «Έχουν για μένα ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, καθώς είμαι πολύ συνδεδεμένος με την Ελλάδα» συμπληρώνει (στα ιταλικά).

Κι όσο για την επόμενη γλώσσα με την οποία θα καταπιαστεί; Αυτή θα είναι μάλλον τα αφρικανικά.

Στη συνέχεια δείτε το πράγματι εντυπωσιακό βίντεο του BBC όπου ο 20χρονος Άλεξ μέσα σε δύο λεπτά ξετυλίγει το γλωσσικό του πλούτο μιλώντας σε όλες τις γλώσσες που γνωρίζει. Το βίντεο του Ρόουλινγκς είναι τις τελευταίες μέρες το πιο δημοφιλές στο βρετάνικό δίκτυο.

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018