Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Ελληνόπουλο μιλά στα 21 του 11 γλώσσες

computing cert aitisi it

PERIFEREIA B AIGAIOY MEDIA 350x250 LIMNOY

loukas ekloges

Ελληνόπουλο μιλά στα 21 του 11 γλώσσες
26.02.2013 | 15:18

Ελληνόπουλο μιλά στα 21 του 11 γλώσσες

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Καλά Νέα

 Ονομάζεται Άλεξ Ρόουλινγκς, είναι 20 ετών και εδώ και λίγες ημέρες απολαμβάνει τον τίτλο του πιο πολύγλωσσου φοιτητή του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο ελληνικής καταγωγής Άλεξ μιλάει ήδη άπταιστα 11 γλώσσες. Και ασφαλώς δεν έχει καμία διάθεση να σταματήσει σε αυτές.

Φοιτητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (σπουδάζει ρωσικά και γερμανικά) ο Άλεξ, ο οποίος μένει μόνιμα στο Λονδίνο, μιλάει 11 γλώσσες σε πολύ καλό επίπεδο: αγγλικά, ελληνικά, γερμανικά, ισπανικά, ρωσικά, ολλανδικά, αφρικανικά, γαλλικά, εβραϊκά, ιταλικά και καταλανικά.

Οι πρώτες δύο γλώσσες που έμαθε ήταν τα ελληνικά και αγγλικά αφού «η μητέρα μου είναι μισή Ελληνίδα και όταν ήμουν παιδί, μού μιλούσε πάντα και στα αγγλικά και στα ελληνικά και λίγο στα γαλλικά». Από εκεί και πέρα ακολούθησαν οι υπόλοιπες.

«Πώς δεν μπερδεύεται;», είναι μια μάλλον λογική απορία. Ο Άλεξ θεωρεί ότι κάθε γλώσσα έχει τη δική της προσωπικότητα και σπάνια θα μπερδευτεί μόνο όταν δύο γλώσσες έχουν παρόμοιες προσωπικότητες όπως είναι τα ελληνικά με τα ισπανικά ή τα ολλανδικά με τα αφρικανικά.

Αγαπημένη του γλώσσα; Τα ελληνικά, όπως δηλώνει ο ίδιος στο αφιέρωμα που του έκανε το BBC. «Έχουν για μένα ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, καθώς είμαι πολύ συνδεδεμένος με την Ελλάδα» συμπληρώνει (στα ιταλικά).

Κι όσο για την επόμενη γλώσσα με την οποία θα καταπιαστεί; Αυτή θα είναι μάλλον τα αφρικανικά.

Στη συνέχεια δείτε το πράγματι εντυπωσιακό βίντεο του BBC όπου ο 20χρονος Άλεξ μέσα σε δύο λεπτά ξετυλίγει το γλωσσικό του πλούτο μιλώντας σε όλες τις γλώσσες που γνωρίζει. Το βίντεο του Ρόουλινγκς είναι τις τελευταίες μέρες το πιο δημοφιλές στο βρετάνικό δίκτυο.

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

thumbnail FP banner 400x400 GR

 

seajets superRunner

 

youtube channel