Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Στην 5η θέση η Ελλάδα στην ποιότητα υδάτων κολύμβησης
afoi poriazi
Στην 5η θέση η Ελλάδα στην ποιότητα υδάτων κολύμβησης
05.06.2014 | 14:46

Στην 5η θέση η Ελλάδα στην ποιότητα υδάτων κολύμβησης

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Καλά Νέα

Στην Πέμπτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα  την ετήσια έκθεση για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) παρακολουθεί την ποιότητα των υδάτων σε 22 000 περιοχές κολύμβησης σε όλη την ΕΕ, την Ελβετία και, για πρώτη φορά, την Αλβανία. «Εξαιρετικές» κρίθηκαν όπου έλαβαν και την πρώτη θέση οι περιοχές σε Κύπρο και το Λουξεμβούργο.

Τις χώρες αυτές ακολούθησαν η Μάλτα (99 %, εξαιρετικής ποιότητας ύδατα), η Κροατία (95 %) και η Ελλάδα (93 %). Στο άλλο άκρο της κλίμακας, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη μεγαλύτερη αναλογία των περιοχών «ανεπαρκούς ποιότητας» ήταν η Εσθονία (6 %), οι Κάτω Χώρες (5 %), το Βέλγιο (4 %), η Γαλλία (3 %), η Ισπανία (3 %) και η Ιρλανδία (3 %).Παράλληλα με την έκθεση, ο ΕΟΠ δημοσίευσε έναν διαδραστικό χάρτη που δείχνει την αξιολόγηση κάθε περιοχής κολύμβησης για το 2013.Οι τοπικές αρχές παρακολουθούν τα δείγματα στις τοπικές παραλίες, συλλέγοντάς τα την άνοιξη και καθ' όλη τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου.

Τα ύδατα κολύμβησης μπορούν να αξιολογηθούν ως «εξαιρετικής ποιότητας», «καλής ποιότητας», «επαρκούς ποιότητας» ή «ανεπαρκούς ποιότητας». Οι αξιολογήσεις βασίζονται στα επίπεδα δύο ειδών βακτηριδίων που αποτελούν ένδειξη ρύπανσης λόγω της παρουσίας λυμάτων ή κτηνοτροφικών αποβλήτων.

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018