Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Φόβοι για λεϊσμανία στα αγριοκούνελα

banner roots

Φόβοι για λεϊσμανία στα αγριοκούνελα
14.10.2014 | 12:08

Φόβοι για λεϊσμανία στα αγριοκούνελα

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λήμνου με ανακοίνωσή του, ενημερώνει τα μέλη του, ότι σύμφωνα με έγγραφα του εργαστηρίου Παρασιτολογίας και Παρασιτικών Νοσημάτων στο τμήμα Κτηνιατρικής Σχολής (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), υπάρχει πιθανότητα, τα αγριοκούνελα να νοσούν από το παράσιτο Leishmania (ΛΕΙΣΜΑΝΙΑ).

 

Όπως είναι γνωστό, το παράσιτο αυτό προσβάλει κυρίως τους σκύλους (λεϊσμανίαση ή καλαζάρ). Όμως, υπάρχει διεθνώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον ρόλο άλλων ζώων στη διατήρηση του στη φύση. Απώτερος σκοπός όλων αυτών των μελετών είναι η προστασία των σκύλων από το παράσιτο αυτό. Όπως γνωρίζετε έχουν αναφερθεί κρούσματα και σε σκύλους της Λήμνου.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος, ζητάει από τα μέλη του να βοηθήσουν στη συγκέντρωση δειγμάτων για την προαναφερθείσα έρευνα.

Η λήψη των δειγμάτων μπορεί να γίνει εύκολα, τη στιγμή που εκσπλαχνίζετε το θήραμα : τοποθετείτε σε ένα καθαρό σακουλάκι το σπλήνα και μαζεύετε σε ένα σωληνάκι που θα σας προμηθεύσει ο κτηνίατρος σας, λίγο αίμα από αυτό που θα τρέξει έτσι κι αλλιώς κατά τη διαδικασία.

Το σακουλάκι με το σπλήνα και το αίμα του κάθε κουνελιού ξεχωριστά , μπαίνουν σε ένα μεγαλύτερο σακουλάκι και παραδίδονται στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Λήμνου ή στους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες. Προαιρετικά θα μπορούσατε να αναφέρεται η περιοχή θήρευσης του ατόμου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το