Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Έτρεξαν» προς τιμήν του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου
achilladelis
«Έτρεξαν» προς τιμήν του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου
27.10.2014 | 07:15

«Έτρεξαν» προς τιμήν του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

 

Οι καθιερωμένες ιπποδρομίες στο Κοντοπούλι, προς τιμήν του πολιούχου του χωριού Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιήθηκαν εχθές Κυριακή και ολοκληρώθηκαν και φέτος με επιτυχία και με την προσέλευση δεκάδων θεατών παρ' όλο το κρύο που έκανε εχθές το μεσημέρι. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι όσοι προτίμησαν να παραμείνουν στην ζέστη του αυτοκινήτου τους και να παρακολουθήσουν απο κεί τον τερματισμό.

Όμορφο θέαμα και δυνατές κούρσες ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στο αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης.

Οι ιπποδρομίες ξεκίνησαν γύρω στις 3:30 το μεσημέρι ένα χιλιόμετρο περίπου έξω απ το χωριό και ολοκληρώθηκαν μια ώρα αργότερα με τερματισμό στον Άγιο Μόδεστο.

Συμμετείχαν 11 άλογα τα 5 απ αυτα καθαρόαιμα και πραγματοποιήθηκαν 4 κούρσες.

Στην κατηγορία των καθαρόαιμων την πρώτη θέση κατέλαβε το άλογο με αναβάτη τον Σπύρο Χριστοδούλου, ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες ημίαιμων πρώτευσαν τα άλογα ιδιοκτησίας του κ. Ελευθερούδη από το Ροσσοπούλι, του Ψαλίδα Βασίλη από το Ρωμανού και του Γιαλούρη Στράτου από την Καλλιόπη.

Η βράβευση και η απονομή πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος των αγώνων στην εκκλησία του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, στο χωριό, η οποία αποτελεί ένα ξεχωριστό δείγμα εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής και μεγαλοπρέπειας.

Σε όλους όσους πήραν μέρος, δόθηκε βραβείο συμμετοχής, ενώ στους πρώτους της κάθε κατηγορίας, απονεμήθηκε έπαινος καθώς και μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Δημητρίου.

 


Φωτογραφικό υλικό από τον κ. Χρήστο Κακαρνιά.

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018