Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σε αποχή από το συσσίτιο προχώρησε ο 22χρονος Λημνιός Θ.Γ | Κρατείται στα κρατητήρια Μυτιλήνης

banner roots

Σε αποχή από το συσσίτιο προχώρησε ο 22χρονος Λημνιός  Θ.Γ | Κρατείται στα κρατητήρια Μυτιλήνης
22.11.2014 | 09:13

Σε αποχή από το συσσίτιο προχώρησε ο 22χρονος Λημνιός Θ.Γ | Κρατείται στα κρατητήρια Μυτιλήνης

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Σε αποχή από το συσσίτιο προχώρησε ο 22χρονος Θ.Γ, ο οποίος κρατείται στα κρατητήρια Μυτιλήνης, ζητώντας από τον Εισαγγελέα να παρέμβει προκειμένου να ξεκινήσουν διαδικασίες αποτοξίνωσης και απεξάρτησης του, ή όπως αναφέρει ο ίδιος να μεταφερθεί στις φυλακές της Χίου, όπως προέβλεπε η εισαγγελική εντολή.

Θυμίζουμε πως ο 22χρονος είχε συλληφθεί στις 4 Νοεμβρίου στη Μύρινα, αφού προηγουμένως είχε απασχολήσει την αστυνομική αρχή του νησιού, μετά από φθορές σε ξένη περιουσία, κλοπές και ξυλοδαρμούς.

Διαβάστε τη δήλωση του από τα κρατητήρια Μυτιλήνης:

"Στις 4 Νοεμβρίου 2014 με συνέλαβαν αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Μύρινας. Αιτία της σύλληψης η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από εισαγγελική παρέμβαση ήταν η παραβίαση των περιοριστικών όρων, συγκεκριμένα η αδυναμία καταβολής της χρηματικής εγγύησης που μου είχε επιβληθεί από παλαιότερη σύλληψη. Κατά τη σύλληψη αστυνομικοί της Μύρινας μου έσπασαν το χέρι και στη συνέχεια μεταφέρθηκα στην αστυνομική διεύθυνση Μυτιλήνης προκειμένου να μεταβώ στις φυλακές Χίου όπως διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Με δικαιολογία την έλλειψη χώρου στις φυλακές Χίου μέχρι και σήμερα δεν έχει δρομολογηθεί η μεταφορά μου. Κρατούμαι παράνομα στα κρατητήρια χωρίς καμία ενημέρωση για το πότε τελικά θα με μεταφέρουν. Επιπλέον στο αίτημα μου για διακομιδή στο νοσοκομείο ώστε να μου παρασχεθεί η αναγκαία ιατρική περίθαλψη για το χέρι μου συναντώ τη συστηματική αδιαφορία των αστυνομικών υπαλλήλων.

Να αναφέρω επίσης πως όντας πολυτοξικομανής για πολλά χρόνια χρειάζομαι τη χορήγηση ειδικής φαρμακευτικής αγωγής κατόπιν συνταγογράφησης από γιατρό κάτι που μου αρνούνται επανειλημμένα. Με αποτέλεσμα στις 17 Νοεμβρίου να πάθω επιληπτική κρίση και μόνο τότε, όταν η ζωή μου απειλήθηκε άμεσα με πήγαν σε νοσοκομείο για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο του θανάτου μου εντός του κρατητηρίου, κάτι που θα έφερνε σε δύσκολη θέση τις αστυνομικές αρχές της Μυτιλήνης.

Με μοναδικό όπλο που μου απέμεινε το ίδιο το σώμα μου ξεκίνησα στις 20/11 αποχή από το συσσίτιο. Αρνούμαι το φαγητό που μου προσφέρουν σαν διαμαρτυρία για τις συνθήκες κράτησης και την άρνηση των αστυνομικών να μου παρασχεθεί η αυτονόητη όσο και αναγκαία για τη ζωή μου ιατροφαρμακευτική και ψυχιατρική περίθαλψη.

Καταγγέλλω την παράνομη κράτηση μου στα κρατητήρια και ζητώ από τον εισαγγελέα να παρέμβει ώστε να κινηθούν οι απαραίτητες για την αποτοξίνωση και απεξάρτηση μου διαδικασίες ή τουλάχιστον να μεταφερθώ στις φυλακές Χίου όπως προβλέπει η εισαγγελική εντολή. Σε κάθε περίπτωση να παύσει άμεσα η παράνομη κράτηση μου στο κρατητήριο.

Θ.Γ

ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

21-11-2014"

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το