Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>3η Δεκεμβρίου: «Δεν είναι γιορτή, είναι ημέρα αφύπνισης, προβληματισμού και διαμαρυρίας» | Ανοιχτή εκδήλωση στη Λήμνο
3η Δεκεμβρίου: «Δεν είναι γιορτή, είναι ημέρα αφύπνισης, προβληματισμού και διαμαρυρίας» | Ανοιχτή εκδήλωση στη Λήμνο
28.11.2014 | 12:51

3η Δεκεμβρίου: «Δεν είναι γιορτή, είναι ημέρα αφύπνισης, προβληματισμού και διαμαρυρίας» | Ανοιχτή εκδήλωση στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η 3η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Στην προσπάθεια της κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης των μαθητών της Λήμνου και της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου απέναντι στη στάση του στην αναπηρία και τη διαφορετικότητα,

Η 3η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Στην προσπάθεια της κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης των μαθητών της Λήμνου και της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου απέναντι στη στάση του στην αναπηρία και τη διαφορετικότητα, το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας Λήμνου, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λήμνου, και ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.Μ.Ε.Α. «Ορίζοντες», διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση, με την υποστήριξη του Ο.Ε.Π.Α. Δήμου Λήμνου, στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα», την Τετάρτη 3  Δεκεμβρίου 2014 και ώρες 09.30π.μ.-12.00 π.μ.

Η εκδήλωση αυτή αποσκοπεί:

 

·           στην κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση μέσα από τη γνωριμία και συνεργασία των μαθητών μας με συμμαθητές από άλλα σχολεία,

·           στην ευαισθητοποίηση και εξοικείωση του κοινωνικού συνόλου με τη διαφορετικότητα, στην εξάλειψη στερεότυπων αντιλήψεων, αντιδράσεων και συμπεριφορών σχετικά με τα Α.Μ.Ε.Α.  

·           στην ανάδειξη της δημιουργικότητας των μαθητών μας  

·           στο να μάθουμε σε όλα τα παιδιά  να αγαπούν το διαφορετικό!

και θα περιλαμβάνει:

Δρώμενα από τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς των δύο σχολείων που αναδεικνύουν  σκηνές από τη ζωή των ατόμων με αναπηρία.

Χαιρετισμούς

Προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα την αναπηρία

ΑμεΑ και Αθλητισμός: Γνωριμία και συζήτηση με τον καλεσμένο μας κο Βασίλη Έξαρχο, Παγκόσμιο Πρωταθλητή Αμεα στην κωπηλασία και τον προπονητή του κο Λάμπρο Ρίζο, καλεσμένοι από το Σύλλογο Ορίζοντες.

Τραγούδι ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με μικρούς και μεγάλους μας φίλους.

Η εκδήλωσή απευθύνεται στους μαθητές της Δ΄, Ε’, ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων, στους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και σε όλη την κοινωνία του νήσιου. 

Το Διδακτικό Προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Λήμνου, του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  Ρεπανιδίου Λήμνου και το Δ.Σ του συλλόγου Α.Μ.Ε.Α Λήμνου «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» αναφέρει στο Δελτίο Τύπου:

«Θα είναι μεγάλη η χαρά των γονιών, των μαθητών και των δασκάλων των σχολείων μας να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση αυτή!»

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018