Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σε Έπαρχο και Δήμαρχο Λήμνου οι κτηνοτρόφοι του νησιού (photos)

computing cert aitisi it

PERIFEREIA B AIGAIOY MEDIA 350x250 LIMNOY

loukas ekloges

Σε Έπαρχο και Δήμαρχο Λήμνου οι κτηνοτρόφοι του νησιού (photos)
03.12.2014 | 14:56

Σε Έπαρχο και Δήμαρχο Λήμνου οι κτηνοτρόφοι του νησιού (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Συνάντηση με τον Έπαρχο και τον Δήμαρχο Λήμνου ζήτησαν και είχαν κτηνοτρόφοι της Λήμνου ζητώντας την λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία την κτηνοτροφίας του νησιού μετά το κρούσμα ευλογιάς.

Αντιπροσωπεία της ένωσης κτηνοτρόφων Λήμνου, βρέθηκαν στις 10 το πρωί στο λιμάνι της Μύρινας, προκειμένου να συναντηθούν με τον Δήμαρχο Λήμνου, Δημήτρη Μαρινάκη.

Ο Δήμαρχος όμως την ώρα εκείνη βρίσκονταν στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ κι έτσι κατευθύνθηκαν προς το Επαρχείο, προκειμένου να συναντηθούν με τον Έπαρχο Λήμνο Βαγγέλη Γιαρμαδούρο, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού και ο κ. Γιαρμαδούρος βρίσκονταν στην ίδια εκδήλωση.

Τελικά, τους κτηνοτρόφους είδε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αδαμίδης, ο οποίος και συζήτησε μαζί τους τα θέματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Αδαμίδης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των κτηνοτρόφων, ενημερώνοντας παράλληλα και για τις ενέργειες που έχει κάνει η Περιφερειακή Αρχή, για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, ανέφερε πως θα αποσταλεί έγγραφο προς την Περιφέρεια με το οποίο θα γνωστοποιούνται τα αιτήματα των κτηνοτρόφων του νησιού.

Οι κτηνοτρόφοι αμέσως μετά, επισκέφθηκαν εκ νέου το Δημαρχείο Μύρινας.

Εκεί, αυτή τη φορά, τους περίμενε ο κ. Μαρινάκης μαζί με τον κτηνίατρο της κτηνιατρικής υπηρεσίας κ. Μπουλώτη.
Αφού έγινε καταγραφή τον αιτημάτων τους, αλλά και μία μικρή ενημέρωση πήραν την δέσμευση ότι και ο Δήμος θα προσπαθήσει να κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αιτήματα.

Το δελτίο τύπου του Δήμου Λήμνου αναφέρει για την συνάντηση:

Με κτηνοτρόφους συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο κτηνίατρος της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Λήμνος διεκδικεί» κ. Δημήτρης Μπουλώτης.

Οι κτηνοτρόφοι επεσήμαναν στο Δήμαρχο την ανάγκη λήψης μέτρων αντιμετώπισης του προβλήματος που προέκυψε μετά την εμφάνιση κρουσμάτων ευλογιάς σε κοπάδι της Λήμνου και ζήτησαν τη στήριξη του Δήμου. Επίσης, τόνισαν ότι πρέπει να αποζημιωθούν για τις απώλειες που έχουν υποστεί σε ζωικό κεφάλαιο λόγω των ασθενειών.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε από την πλευρά του στους κτηνοτρόφους ότι θα πρέπει να λάβουν και οι ίδιοι μέτρα αυτοπροστασίας, προκειμένου να μην υπάρξει εξάπλωση των ασθενειών.

Κατόπιν σχετικής εισήγησης του κ. Μπουλώτη, ο Δήμαρχος συμφώνησε να δημιουργηθούν σκάμματα απολύμανσης τροχών γύρω από τη ζώνη προστασίας 3 χιλιομέτρων που έχει οριστεί περί την μολυσμένη εκτροφή, η οποία εντοπίστηκε στο Ρωμανού. Τα σκάμματα θα διανοιχθούν από μηχανήματα του Δήμου και σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Σαρρή. Η προμήθεια του απολυμαντικού θα γίνει από το Τμήμα Κτηνιατρικής.

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης συμφώνησε να σταλεί επιστολή προς τους μεταφορείς, προκειμένου να ενημερωθούν ότι θα πρέπει να απολυμαίνουν τα φορτηγά τους, ενώ ο κ. Μπουλώτης επεσήμανε ότι θα γίνουν ενέργειες προκειμένου να δοθεί οδηγία από την Περιφέρεια προς τον Κυνηγετικό Σύλλογο, προκειμένου οι κυνηγοί να αποφεύγουν την περιοχή όπου έχει εντοπιστεί η μολυσμένη εκτροφή.

Τέλος, κατόπιν σχετικής πρότασης του κ. Μαρινάκη, συμφωνήθηκε να προγραμματιστεί μία συνάντηση αντιπροσωπείας αποτελούμενης από τον Δήμαρχο και τους εκπρόσωπους της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου και των κτηνοτρόφων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Καρασμάνη.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

thumbnail FP banner 400x400 GR

 

seajets superRunner

 

youtube channel