Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ανδρέας Τρούμπης: «Επιτακτική ανάγκη να κινητοποιηθούν άπαντες για τη Σχολή της Λήμνου» (mp3)

banner roots

Ανδρέας Τρούμπης: «Επιτακτική ανάγκη να κινητοποιηθούν άπαντες για τη Σχολή της Λήμνου» (mp3)
05.12.2014 | 09:25

Ανδρέας Τρούμπης: «Επιτακτική ανάγκη να κινητοποιηθούν άπαντες για τη Σχολή της Λήμνου» (mp3)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε εχθές ο Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος και πρώην Πρύτανη και Προέδρου του Τμήματος, Ανδρέας Τρούμπης, μία μέρα μετά την ετήσια ημερίδα του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Λήμνου κατά την οποία παρουσιάστηκε το εξαιρετικό έργο που έχει παραχθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Ο κ. Τρούμπης μέσω της συνέντευξης αυτής θέλησε να απευθύνει μήνυμα – έκκληση προς τους εκπροσώπους του Βορείου Αιγαίου καθώς όπως ανέφερε «υπάρχει τεράστια ανάγκη υποστήριξης των Πανεπιστημιακών Σχολών» και πρόσθεσε πως οι τελευταίες ακαδημαϊκές εξελίξεις «τον έχουν αφήσει με το στόμα ανοιχτό».

Ο καθηγητής, αφού έκανε μια μικρή αναδρομή στα 30 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και στις προσπάθειες που έγιναν για την δημιουργία της Σχολής στη Λήμνο, καυτηρίασε το αίτημα του Υπουργείου Παιδείας για ίδρυση Τμήματος Τουρισμού στη Ρόδο, με τρόπο «άκαιρο και διλληματικό».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Τρούμπης ανέφερε πως το Υπουργείο ζήτησε από τη Σύγκλητο να «φτιάξει κάποιο τμήμα τουρισμού στη Ρόδο», ενώ υπήρχε ήδη παρόμοιο τμήμα στη Χίο, γεγονός που προκάλεσε σοβαρή συζήτηση στους κόλπους του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Μάλιστα, στην προσπάθεια το Υπουργείο να επηρεάσει την απόφαση της Συγκλήτου, τη διαβεβαίωσε πως αν τελικά το τμήμα δημιουργηθεί, «θα δοθούν αυτόματα πιστώσεις για 15 καθηγητές ΔΕΠ, στο συγκεκριμένο της Ρόδου».

Η στάση αυτή του Υπουργείου, ήταν και ο λόγος που ανάγκασε τον κ. Τρούμπη να γνωστοποιήσει το θέμα και να απευθύνει έκκληση.
«Ή υπάρχει Μνημόνιο που απαγορεύει προσλήψεις και διορισμούς, όπως για παράδειγμα στο Τμήμα της Λήμνου, στο οποίο εδώ και χρόνια περιμένουμε τους 5 διορισμούς ή το Μνημόνιο είναι πασπαρτού και μπορεί να ανασύρει διορισμούς από τοπικούς φορείς και Βουλευτές» σχολίασε ο κ. Τρούμπης και συνέχισε «Θα ήθελα από Πολιτικούς Εκπροσώπους να απαντήσουν. Αν τελικά ισχύει το μνημόνιο τότε η πρόταση για τη Ρόδο είναι αστειότητα, αν όχι ζητώ να διοριστούν αμέσως καθηγητές στη Λήμνο».

Ακούστε τα όσα ανέφερε στη συνέντευξη τύπου ο κ. Τρούμπης.

DSC01123

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το