Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε Στοκχόλμη και Μιλάνο
achilladelis
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε Στοκχόλμη και Μιλάνο
19.02.2015 | 11:50

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε Στοκχόλμη και Μιλάνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στις τουριστικές εκθέσεις «Borsa Internazionale del Turismo» (ΒΙΤ) του Μιλάνου και «Grekland Panorama 2015» της Στοκχόλμης συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η έκθεση τουρισμού «ΒΙΤ» πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου και συγκέντρωσε επαγγελματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο, δημοσιογράφους και απλό κοινό. Με 1.500 Ιταλούς αλλά και ξένους «Hosted Buyers», περισσότερους από 2.000 εκθέτες και περί τους 70.000 επαγγελματίες επισκέπτες, η εν λόγω έκθεση αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για την Περιφέρεια να προωθήσει τους προορισμούς της και στο ιταλικό κοινό.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ήταν έντονο, αφορούσε σε μεγάλο ποσοστό στον πολιτισμό και στη γαστρονομία, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που αναζητούσαν λιγότερο γνωστούς προορισμούς. Μεγάλη ήταν η αναγνωρισιμότητα της Σάμου και της Λέσβου, ενώ εκφράστηκε ενδιαφέρον για τη Χίο.

Τα μέλη της αποστολής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είχαν επαφές με επαγγελματίες του τουρισμού, φορείς, αλλά και το απλό κοινό που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να επισκεφθεί φέτος τα νησιά μας.

Η έκθεση τουρισμού «Grekland Panorama 2015», διοργανώθηκε από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου και προσέλκυσε περί τους 10.600 επισκέπτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για ελληνικούς προορισμούς και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικά προϊόντα. H έκθεση αποτέλεσε ευκαιρία να ενημερωθεί το κοινό της Σουηδίας για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο μιας έκθεσης αφιερωμένης αποκλειστικά στην προβολή της Ελλάδας.

; qΉδη η Σάμος αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους Σουηδούς, και μάλιστα συγκαταλέγεται στους τρεις σημαντικότερους ελληνικούς προορισμούς για την TUI Σκανδιναβίας, μαζί με τη Ρόδο και την Κρήτη, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της Business Day.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε ότι η συμμετοχή στις δύο τουριστικές εκθέσεις εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια για διατήρηση και ενδυνάμωση των υφιστάμενων τουριστικών αγορών των νησιών, στο πλαίσιο ενός στοχευμένου προγράμματος μετατροπής του Βορείου Αιγαίου σε προνομιακό τουριστικό προορισμό.

milano

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018