Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το τμήμα Κεφαλαίου επιστρέφει στο ΓΕΦ Λήμνου (mp3)

banner roots

Το τμήμα Κεφαλαίου επιστρέφει στο ΓΕΦ Λήμνου (mp3)
19.02.2015 | 14:13

Το τμήμα Κεφαλαίου επιστρέφει στο ΓΕΦ Λήμνου (mp3)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ένας μήνας έχει περάσει, από τη μέρα που ενημερωθήκαμε πως η καθ' υλην αρμόδια Γενική Γραμματέας, Κατερίνα Σαββαίδου, εξέδωσε την με αριθμό πρωτοκόλλου Δ.ΟΡΓ.Α 1007466ΕΞ2015 εγκύκλιο ώστε τα ΓΕΦ να αποκτήσουν νέες αρμοδιότητες.

Αρμοδιότητες οι οποίες θα λύσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και στους κατοίκους της Λήμνου, μετά την κατάργηση της Δ.Ο.Υ του νησιού και την υποχρέωση να ταξιδεύουν στη Μυτιλήνη για να διεκπεραιώσουν αρκετές υποθέσεις τους.

Από ότι φαίνεται όμως, οι αρμοδιότητες αυτές δεν έχουν ακόμη τεθεί σε εφαρμογή αφού οι υπάλληλοι των ΓΕΦ περιμένουν ακόμη την ερμηνευτική εγκύκλιο.

Στην πρωινή εκπομπή του Fm 100 «Έχουμε Θέμα», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Προϊστάμενος του ΓΕΦ Λήμνου κ. Χριστοφιδέλλης ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα.

Ο κ. Χριστοφιδέλλης αφού έκανε ένα μικρό απολογισμό στον αριθμό των εργασιών που διεκπεραίωσαν οι υπάλληλοι του ΓΕΦ σε σχέση με αυτές που έπρεπε να μεταφερθούν στη Μυτιλήνη, ανέφερε πως μετά την κατάργηση της Δ.Ο.Υ στη Λήμνο μπορούσε να πραγματοποιηθεί το 50 με 60% των εργασιών, ενώ με τα νέα δεδομένα το ποσοστό αυτό θα αγγίξει το 80%.

Τέλος, ο Προϊστάμενος του ΓΕΦ ανέφερε πως κερδίσαμε και πάλι το τμήμα Κεφαλαίου αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνεται με τις φορολογικές ενημερότητες. Παράλληλα θολό τοπίο παραμένει αν θα επιστρέψουν και πάλι στην υπηρεσία, υπάλληλοι που είχαν μετατεθεί μετά το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ.

Ακούστε τα όσα ανέφερε ο κ. Χριστοφιδέλλης επί του θέματος

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel