Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Δύο ημέρες, μία νύχτα» στο κινηματοθέτρο "Μαρούλα"

banner roots

«Δύο ημέρες, μία νύχτα» στο κινηματοθέτρο "Μαρούλα"
05.03.2015 | 11:15

«Δύο ημέρες, μία νύχτα» στο κινηματοθέτρο "Μαρούλα"

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Μία ταινία-ύμνος στη γυναίκα που αγωνίζεται για το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια, με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Όσκαρ Μαριόν Κοτιγιάρ και σκηνοθέτες του αδερφούς Νταρντέν, θα προβληθεί στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαρτίου (ημέρα της γυναίκας).

Το «Δύο ημέρες, μία νύχτα» είναι ένα φιλμ με δυνατά κοινωνικά μηνύματα, που φέρνει στο προσκήνιο τα εργασιακά ζητήματα του σύγχρονου κόσμου, δίνοντας έμφαση στον κυνισμό και την ανθρωποφάγα φύση του εργασιακού περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο ζουν πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας.

Η δυνατή ερμηνεία της πρωταγωνίστριας την έφερε υποψήφια για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου στα φετινά βραβεία. «Η Κοτιγιάρ είναι συναρπαστική. Τα φωτεινά μάτια της αντανακλούν μια ψυχή μέσα στην κρίση. Οι αδερφοί Νταρντέν δημιουργούν κινηματογραφικά θαύματα και αυτό είναι ένα από τα καλύτερα φιλμ τους», γράφει το «Rolling Stone».

Υπόθεση: Η Σάντρα, νεαρή σύζυγος και μητέρα, εργάζεται σε ένα εργοστάσιο σε μια μικρή πόλη του Βελγίου. Κατά την απουσία της, οι συνάδελφοι της συνειδητοποιούν ότι μπορούν να καλύψουν τη βάρδια της με μικρές υπερωρίες και χρηματικά μπόνους. Η μοίρα της Σάντρα βρίσκεται στα χέρια 16 εργατών, τους οποίους πρέπει να πείσει να αρνηθούν τα μπόνους για να κρατήσει τη δουλειά της. Μπαίνει σε μια μάχη για να σώσει τη θέση της, δύο ημέρες και μία νύχτα, πριν την καταληκτική ψηφοφορία.

Σκηνοθεσία: Ζαν Πιερ & Λυκ Νταρντέν
Πρωταγωνιστούν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Φαμπρίτσιο Ροντζιόνε
Ώρα προβολής: 20:00
Γενική είσοδος: 6 ευρώ
Μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, στρατιώτες: 4 ευρώ

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το