Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου: «Ανεπιφύλακτα η ΝΕΛ πρέπει να κηρυχθεί έκπτωτη» | Κάλεσμα προς το Δήμο Λήμνου

banner roots

ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου: «Ανεπιφύλακτα η ΝΕΛ πρέπει να κηρυχθεί έκπτωτη» | Κάλεσμα προς το Δήμο Λήμνου
19.03.2015 | 11:16

ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου: «Ανεπιφύλακτα η ΝΕΛ πρέπει να κηρυχθεί έκπτωτη» | Κάλεσμα προς το Δήμο Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου μετά και τη χθεσινή σύσκεψη φορέων που διοργανώθηκε από τον Δήμο Λήμνου επαναβεβαιώνοντας το αίτημα να κηρυχθεί η ΝΕΛ «έκπτωτη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου:

1. Υποστηρίζει ανεπιφύλακτα το αίτημα αυτό. Τα συσσωρευμένα προβλήματα όλων αυτών των χρόνων και η υποχωρητικότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων απέναντι στους εφοπλιστές, δημιούργησαν μια εκρηκτική κατάσταση στην ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Λήμνου. Ο φραγμός στον οικονομικό μαρασμό και η ανάπτυξη του νησιού μας προϋποθέτουν:

• Την απομάκρυνση της ΝΕΛ από τις γραμμές διασύνδεσης.
• Την αντικατάσταση από αξιόπλοα πλοία και συχνά δρομολόγια σύμφωνα με τις ανάγκες.
• Την δρομολόγηση των διαδικασιών για τη δημιουργία Δημόσιου Φορέα Συγκοινωνιών, στον οποίο θα είναι ενταγμένη και η διασύνδεση της Λήμνου.

2. Το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με Δελτίο Τύπου στις 12/3/15 ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ξεκινήσει την διαδικασία συγκέντρωσης και καταγραφής των αναγκών των νησιών και την διαμόρφωση, βάση αυτών και μέσω διαβούλευσης, ενός νέου θεσμικού πλαισίου για τη ακτοπλοΐα.

Η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Καλούμε τον Δήμο Λήμνου να οργανώσει άμεσα συζήτηση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και των ενδιαφερόμενων πολιτών προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις και να διαμορφωθούν σε μια τελική, τεκμηριωμένη, εφαρμόσιμη και κοινά αποδεκτή πρόταση. Πρόταση η οποία θα μπορεί να αποτελέσει βασικό εργαλείο ανάπτυξης του νησιού μας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το