Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κατέρρευσε τμήμα παλιάς οικίας στη Μύρινα που είχε χτυπηθεί από το σεισμό του Μαΐου.

the roots web banners 06

Κατέρρευσε τμήμα παλιάς οικίας στη Μύρινα που είχε χτυπηθεί από το σεισμό του Μαΐου.
19.03.2015 | 10:19

Κατέρρευσε τμήμα παλιάς οικίας στη Μύρινα που είχε χτυπηθεί από το σεισμό του Μαΐου.

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ο μεγάλος σεισμός του περασμένου Μαΐου στη Λήμνο άφησε "λαβωμένα" αρκετά κτίρια στην Μύρινα, αλλά και εκτός των τειχών της πρωτεύουσας.

Έκτοτε, λίγα πράγματα έχουν γίνει, κύριως στα διατηρητέα και τα δημόσια κτίρια, αφού η ελληνική γραφειοκρατία και σ αυτόν τον τομέα είναι δαιδαλώδης.

Έτσι, έμειναν τα μισογκρεμισμένα κτίρια και οι ταινίες σήμανσης που έχουν τοποθετηθεί, οι οποίες λειτουργούν μεν προειδοποιητικά αλλά και αυτό με τον καιρό εξασθενεί στην προσοχή των διερχομένων.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο χθεσινό βράδυ, όταν, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής αργά τη νύχτα κατέρρευσε τμήμα του κτιρίου που βρίσκεται σ ένα απ τα καλντερίμια της αγοράς της Μύρινας που οδηγούν προς το Ρωμέικο, κοντά στο πρώην καφενείο Κρύσταλλο, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Το οίκημα το οποίο ανήκει σε ιδιώτη, είχε πάρει ήδη άδεια κατεδάφισης, αλλά όπως είπε πριν από λίγο στο σταθμό μας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Μοσχάκης, η διαδικασία είχε καθυστερήσει, καθώς έπρεπε να προηγηθούν εργασίες αποξήλωσης των καλωδίων του ΟΤΕ που ήταν προσαρμοσμένα στο κτίριο.

Τελικά, αύριο απ ότι όλα δείχνουν θα καταφθάσουν τα συνεργεία για να ξεκινήσει η κατεδάφιση, ενώ ο Δήμος της Μύρινας εδώ και λίγη ώρα έχει κλείσει τους δρόμους παραπλεύρως του κτιρίου.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel