Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αδαμίδης | "Ξεπαγώνει" η υπόθεση με τα φράγματα της Λήμνου (mp3)

banner roots

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αδαμίδης | "Ξεπαγώνει" η υπόθεση με τα φράγματα της Λήμνου (mp3)
02.04.2015 | 18:10

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αδαμίδης | "Ξεπαγώνει" η υπόθεση με τα φράγματα της Λήμνου (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Επανέρχεται στην επιφάνεια το ζήτημα της κατασκευής φραγμάτων στη Λήμνο, ένα ζήτημα επιτακτικής ανάγκης και μείζονος σημασίας, όπως αποδείχθηκε μετά από τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσαν στο νησί οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής, Κώστας Αδαμίδης, βρέθηκε σήμερα το πρωί καλεσμένος στο «αέρα» του Fm 100 και την εκπομπή «Θέμα και Ανάθεμα» μιλώντας για το θέμα και πιο συγκεκριμένα για την πρόσφατη επίσκεψή του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με σκοπό την ανακίνηση των διαδικασιών, καθώς και την εύρεση των μελετών που είχαν υλοποιηθεί πριν από σχεδόν 20 χρόνια για την κατασκευή του φράγματος του Κάσπακα και της Ατσικής.

Ο κ. Αδαμίδης τόνισε πως οι αναξιοποίητες αυτές μελέτες που παρέμειναν στο συρτάρι όλα αυτά τα χρόνια, χρειάζονται ασφαλώς επικαιροποιήσεις, καθώς και συμπληρωματικές μελέτες, ενώ βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη των έργων είναι η εξασφάλιση χρημάτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξήγησε πως πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία, ωστόσο επεσήμανε πως στο Πρόγραμμα Αγροτικής Πολιτικής για τις παρεμβάσεις των υδάτινων χώρων του Αιγαίου, που ολοκληρώνεται τον Απρίλιο, είναι ενταγμένα και τα έργα της Λήμνου. Στόχος των υπευθύνων, τόνισε ο ίδιος, είναι τα φράγματα να χρησιμοποιούνται τόσο για αρδευτικούς, όσο και για υδρευτικούς σκοπούς, καθώς τα επόμενα χρόνια η Λήμνος θα χρειαστεί τεράστιες ποσότητες νερού που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Ακούστε παρακάτω όσα είπε στον Fm 100 o Κώστας Αδαμίδης

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel